Højtider & mærkedage

10 hyggelige idéer til advent

af Redaktionen/Charlotte Kobberøe Fink 27.11.2020
Foto: Stine Christiansen, skovdal.dk, Stine Heilmann, Inge Skovdal, Linn Grubbström¸ Pernille Enoch, The Sweet Molcajete m.fl.
Julen drejer sig om hygge og nærvær med familie og venner. Vi guider dig til 10 projekter, der rimer på adventshygge med dine nærmeste!

Invitér dine kære på hjemmelavet julehygge og hjertevarme med 10 skønne adventsprojekter.

æbler med kokos og kanel

Disse dekorative æbler med kokos minder om de klassiske glaserede æbler, men er meget lettere at lave. De pynter fint i en juledekoration, medmindre I naturligvis vælger at spise dem straks!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge

  • Små æbler, fx pigeoner.
  • Saften fra 1 glas dessertkirsebær
  • 1 spsk. majsmel
  • Kokosmel
  • Kanelstænger

Sådan gør du

  1. Fjern stilkene.
  2. Varm saften fra dessertkirsebærerne op i en lille gryde, og jævn saften med 1 spsk. majsmel rørt ud i lidt koldt vand.
  3. Dyp æblerne i kirsebærsaften, og rul dem i kokosmel.
  4. Stik en kanelstang ned i hvert æble.

Hjemmelavede nougatmandler

Er der noget hyggeligere end fælles konfektlavning? Skyd første adventssøndagen godt i gang med en omgang hjemmelavede nougatmandler med lakrids og kakao.

Find opskriften lige her

Opsats til julepynt

Får du gæster, og vil du gerne gøre lidt ekstra, så kan du lave din egen opsats til julepynt, småkager eller andre julegodter.

Det skal du bruge

Forskellige kopper og tallerkener eller evt. en vase

Porcelænslim

Julekugler

Sådan gør du

Sæt kopper og tallerkener skiftevis oven på hinanden; start i bunden med en tallerken, og slut med en kop i toppen.

Når du synes, du har en fin opsats, limer du det hele sammen fra bunden. Vær forsigtig med limen, så der ikke kommer grimme limrester, der kan ses.

Pynt med julekugler og hjemmebag.

Lav dine egne churros

Lav sprøde churros med sukker, der for mange vækker minder om Tivolis julesmag!

Det skal du bruge

Sådan gør du

Kom vand, smør, vanilje og kanel i en gryde. Kog det op og rør hvedemel i. Bliv ved med at røre, til dejen slipper gryden. Tag gryden af varmen og lad den afkøle lidt.

Pisk æggene i et ad gangen, dejen skal være glat og blank.

Varm olien op, og når den syder om en tandstik, har olien den rette temperatur.

Kom dejen i en kagesprøjte med stjerneskive og tryk dejen ud i stykker på ca. 10 cm. Lad dem koge, til de er gyldne, og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

Drys med flormelis og server med chokoladesovs og hakkede nødder.

Foto: The Sweet Molcajete

Smuk papirengel

Hvad er hyggeligere end at klippeklistre sammen, mens mørket falder på, og lysene stråler i adventskransen? Uanset om du er ferm med saks og papir eller har fem tommelfingre, så kan du finde ud af at lave denne smukke papirengel.

Find en guide lige her

duftende appeksin-dekorationer

Adventshygge behøver ikke at være udfordrende, tage lang tid eller kræve oprydning i flere timer bagefter. Det vigtigste er, at I hygger jer.

Find et lille hyggeligt projekt, som alle kan være med til. Køb nogle appelsiner, og spred duften af jul i hele hjemmet ved at stikke små nelliker i skallen. Bind et rødt bånd om og voila! Ren julehygge.

Juledekorationer i glas

Lav hyggelige dekorationer i glas, som er lige smukke hele julen og ikke tørrer ud eller brænder ned. Og så kan de enten gemmes til næste år - eller laves med nye kugler.

Find en guide her

Nemme flødekarameller

Disse fløjsbløde flødekarameller er nemme at lave, og svære at holde fingere fra! Perfekte som en hyggelig adventsaktivitet - og på konfektfadet bagefter.

Find opskriften her

Julepynt i keramik

Er du ikke til at glanspapir og karton, så prøv en anden form for DIY-julepynt: Stjerner i keramiklook, som både kan bruges på træet, som bordpænt eller i vindueskarmen.

Find en guide her

Lav adventskransen sammen

Endeligt er det også oplagt at samles om at lave adventskransen, inden den skal tændes. Vi har samlet en masse fine udgaver i forskellige sværhedsgrader.

Find adventskransene lige her