Se også
Konfekt
Lækre og bløde flødekarameller
Flødekarameller er nemme at lave og svære at holde fingrene fra. Få opskriften her på fløjlsbløde karameller, der smager dejligt af vanilje!
af Cecilie Sofie Svensson.
10.12.2018
Foto: Stine Christiansen.
Flødekarameller er superfine som en lille spiselig julegave – måske bare til dig selv. De smager nemlig af én mere … og én mere! De har en blød konsistens og smager skønt af vanilje. De kan endda varieres – put et strejf salt på toppen for at lave en god saltkaramel eller dyp dem i chokolade og pynt dem med frysetørret hindbær.
40 stk
Det skal du bruge
- Sukkertermometer
- Lidt neutral olie
- ½ vaniljestang
- 4 spsk. smør
- 500 g fløde
- 3 spsk. whisky (kan udelades)
- 250 g sukker
- 125 g glukose
- 3 spsk. vand
Flødekarameller
Sådan gør du
- Beklæd bunden af en lille bradepande eller form på ca. 20 x 25 cm med bagepapir, og smør bunden let med neutral olie.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smør i en kasserolle sammen med fløde, whisky og vaniljekorn, og sæt til side.
- Bland sukker, glukose og vand i en pande eller en gryde med høje sider, og lad det varme op over medium-svag varme under let omrøring. Så snart sukkeret er opløst, må du ikke røre mere i blandingen, da du ellers risikerer, at der dannes sukkerkrystaller. Vip i stedet forsigtigt panden let fra side til side, så varmen fordeles. Når sukkermassen har fået en gylden farve, tilsætter du fløden i en stråle under omrøring. Vær forsigtig, da massen bruser op og er meget varm.
- Lad nu karamellen koge over svag-medium varme, indtil temperaturen er 124˚ – brug et sukkertermometer. Tag straks karamellen af varmen, og hæld den i den forberedte form. Lad den stivne i 2-3 timer ved stuetemperatur.
- Løft den derefter op, og brug en let olieret skarp kniv til at skære den i firkanter. Pak hvert stykke ind i pergament eller fedtpapir – vær opmærksom på, at det skal være egnet til madvarer.
Tip: Opbevar karamellerne tørt og lufttæt, så holder de sig i op til en måned.