Se også
Kager
Gammeldags æbleskiver
Kom i den helt rigtige julestemning med gammeldags æbleskiver. Disse er den klassiske udgave med citron, kardemomme og friske æbler - og de smager af en til!
af Camilla Zarah Lawes
15.10.2021
Foto: John Bendtsen.
4 personer
Æbleskiver
- 250 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. rørsukker
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kardemomme
- skal af 1 usprøjtet citron
- 3 æg
- 4½ dl kærnemælk
- 1 æble
- solsikkeolie til stegning
Til servering
- Flormelis
- syltetøj
Gammeldags æbleskiver til jul er en sikker vinder, når der rigtig skal julehygges. Du kan også erstatte de friske æbler med fx sveskemos, chokolade eller nougat. Mums!
Gammeldags æbleskiver - sådan gør du
- Bland hvedemel, salt, sukker, natron og kardemomme i en skål. Riv citronskal fint, og rør det i melblandingen.
- Del æggene i blommer og hvider, og rør blommerne i melblandingen sammen med kærnemælken. Pisk hviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i dejen med let hånd, så luftigheden bevares. Hæld dejen over i en kande.
- Skræl og halvér æblet, fjern kernehuset, og skær det i mindre stykker.
- Varm en æbleskivepande godt op, og hæld lidt olie i hvert hul. Fyld hullerne ¾ op med dej fra kanden. Når æbleskiverne begynder at stivne let og hæve op langs kanterne, lægger du et lille stykke æble i hver æbleskive og vender dem rundt. Drej æbleskiverne flere gange under bagningen.
- Servér dem med flormelis og syltetøj.
Se også