Se også
Konfekt
Saftig konfektroulade med abrikosfyld
Konfekt hører sig julen til. Her får du opskriften på en delikat konfektroulade med hjemmelavet fyld af abrikos
af Annemette Voss.
21.12.2019
Foto: Skovdalnordic.com
1 stk
Abrikosfyld
- 30 g svesker
- 30 g tørrede dadler
- 50 g tørrede abrikoser
- 3 spsk. brun farin
- ½ dl vand
- 50 cl rom (eller cognac)
Desuden
- 250 g marcipan
- 1 spsk. flormelis
- Ca. 200 g god mørk chokolade, f.eks. Callebaut 811
- 2 tsk. kandiserede violer
Sådan laver du konfektroulade
Abrikosfyld
- Hak svesker, dadler og abrikoser, og kog dem sammen med brun farin, vand og rom/cognac. Kog ind, til væsken er væsentligt reduceret.
- Blend massen ganske kort til en grov konsistens, og lad den køle af.
Desuden
- Rul marcipanen ud i lidt flormelis til et rektangel, der måler ca. 25 x 20 cm.
- Fordel abrikosfyldet ovenpå, og rul marcipanen sammen på den lange led til en stram roulade.
- Læg rouladen på køl i et par timer.
- Smelt chokoladen over vandbad, og pensl den på rouladen. Dæk også enderne.
- Drys med kandiserede violer, mens chokoladen stadig er våd.
- Lad chokoladen størkne.