Højtider & mærkedage

Nydelige nåle

af Susie Helsing Nielsen 18.10.2009
Foto: Martin Tanggaard
Find dit pynt til årets dekorationer i haven. Her får du inspiration til nydelige nåle, der gør det godt som grønt i juledekorationerne

Fyr : En fin kontrast
Hvis du faldt for lavendlens eller lammeørets grålige blade, skulle du prøve at bruge dem i en dekoration med fyr, hvilket giver et roligt synsindtryk, som også er til at holde ud at se på efter jul. Fyr findes i både lysegrønne, mørkegrønne og blålige farver, som hver for sig er meget fine at bruge i tørre dekorationer og kranse. De lange nåle bliver matte at se på, når de tørrer, men sammen med mere farverige blade eller bær udgør de en fin kontrast. Nogle gange kan man finde kviste med kogler på.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Taks: Tæt med mange nuancer
Taks minder lidt om gran, men nålene er afrundede i enderne, så de stikker ikke, når du arbejder med den. Den mest almindelige taks har blanke, mørkegrønne nåle, men der findes også sorter med lysegrønne, gullige og gul- og hvidstribede nåle. Nålene sidder tæt, hvilket gør taksen fantastisk at bruge som bund både i kranse og dekorationer. Brug den i både friske og tørre dekorationer.

Hønseben: Lysegrøn og hvid
Hønseben er et nåletræ med små og brede nåle, der sidder så tæt som skællene på en fisk. Farven er lysegrøn med en hvidlig underside. Ofte sidder der bittesmå brune kogler på de skællede grene. Hønseben har en åben vækst og egner sig derfor ikke som bund til dekorationer, men giver derimod et fint modspil til blade, blomster og bær. Du kan bruge den i både en frisk og en tør dekoration.