Sådan laver du nemme hjemmelavede æblekasser

Har du mange æbler, der kan tåle at blive gemt, så lav dine egne æblekasser. Det er relativt nemt, og målene går fint op, hvis du bruger en planke beregnet til spær. Det smarte ved kasserne er, at æblerne kun ligger i ét lag, og dermed smitter et enkelt, råddent æble ikke så let de andre æbler. 

Æbler opbevares bedst ved lave temperaturer i fugtige omgivelser med et godt luftskifte. Derfor er en carport god at stille kasserne i, så længe der ikke er frost. Er frosten på vej, må æblekasserne flyttes ind i et frostfrit opbevaringssted som fx et isoleret udhus.

DIY: Lette hjemmelavede æblekasser

Se også: Vælg dig en favorti-æblesort

Det skal du bruge til dine æblekasser:

  • Planke i målet 45 x 145 mm.
  • Bordsav eller rundsav med parallelanslag/føringsskinne og længdeskærende klinge.
  • Geringssav, rundsav eller en god fukssvans til tværsnit.
  • Klammer til stiftepistol (lille sømpistol) eller søm/små skruer + hammer/skruemaskine.
  • En tømmervinkel eller lignende så kasserne bliver lige.

Planken til æblekasserne skal skæres op i lister, så du får de rigtige mål at arbejde med. For at kunne kløve planken kan en bordsav eller en rundsav med parallelanslag/føringsskinne bruges. Vælg en planke i målet 45 x 145 mm – en type, der ofte benyttes til at lave spær af. De kan købes i de fleste byggemarkeder og tømmerhandler.

Mere grøn inspiration: Sådan får du succes med dit æbletræ

Når alle delene er skåret ud, går det relativt hurtigt at samle æblekasserne. I galleriet kan du se målene, og hvordan du gør - trin for trin.

Sådan laver du dine æblekasser: