Strik & hækling

DIY: Yndig pude i kabelstrik

af Pernille Albers 5.03.2019
Foto: Nick Degn og Susanne Gustafsson.
Kabelstrik har længe været populært til fx trøjer, men det egner sig også rigtig godt til pudebetræk. Vi har lavet en pude i et fint og feminint mønster, der vil pynte i enhver sofa. Se her, hvordan du strikker din egen - trin for trin.

Strikket puder er smadderbløde og skaber en hyggelig stemning i sofaen. Kabelstrik er moderne, og her har vi lavet en pude med det dekorative mønster. Vi anbefaler at vælge den farve, som passer bedst til din farvetone i stuen, eller hvor du ønsker at placere den. Vi har valgt en lidt mørkerød, som passer godt til stilen i stuen. 

DIY: Strikket DIY flaskegrøn pude med retstriber 

Det skal du bruge til din pude i kabelstrik: 

 • 2 nøgler (200 g) - fx The Wool-garn fra We Are Knitters
 • Rundpind nr. 15
 • Monteringspude (40 x 40 cm)
 • Mål: 39 x 39 cm.
 • Strikkefasthed: 6½ m og 9 omg = 10 cm. Strikkefastheden skal passe for at få det rigtige resultat, så måske skal du bruge tyndere eller tykkere pinde.

Mere DIY: Kontorstil med velour

Sådan strikker du en pude i kabelstrik: 

 1. Slå 51 m op, og sæt en markør eller mærketråd ved omgangens begyndelse og endnu en efter 26 m. De første 26 m er pudens forside, og de sidste 25 m udgør bagsiden. Strik rundt således: 1. og alle ulige omg: r • 2., 4., 6., 8. og 10. omg: 8 r, 2 vr, 6 r, 2 vr, r omg rundt.
 2. 12. omg: 8 r, 2 vr, sæt de 3 næste m på en hjælpepind bag arbejdet, strik de 3 næste m r, strik m på hjælpepinden r, 2 vr, r omg rundt.
 3. 14., 16., 18., 20., 22., 24. og 26. omg: 8 r, 2 vr, 6 r, 2 vr, r omg rundt.
 4. 28. omg: Som 12. omg.
 5. 30., 32.,
34., 36. og 38. omg: 8 r, 2 vr, 6 r, 2 vr, r omg rundt.
 6. 39. omg: Som 1. omg Luk løst af.
 7. Montering: Pres evt. pudebetrækket forsigtigt fra vrangsiden, så det bliver nemmere at arbejde med.
 8. Pudebetrækket skal syes sammen med garnet, men for at det ikke knækker, skal det gøres stærkere. Del derfor forsigtigt garnet i to, og sno det.
 9. Sy pudebetrækkets bund sammen med maskesting med det snoede garn.
 10.  Stop puden i betrækket, og sy toppen sammen på samme måde.

Strik med omtanke

Det at strikke behøver ikke at være dyrt og besværligt, for har du større garnrester, kan du nemt trylle dem om til fine sofapuder.Det er altid en god idé at købe økologisk garn, fordi det er fremstillet uden kemikalier. Du kan også være sikker på, at dyrene, som garnet stammer fra, lever et liv under gode forhold og får økologisk foder. Kig derfor efter GOTS-mærket på garnnøglerne.

Prøv også: 10 tips til at male en smuk væg med kalkmaling