strikkeopskrifter
Strik & hækling

7 strikkeopskrifter til efteråret

af Line Marie Laursen & Nanna Louise Post Larsen 28.06.2021
Foto: Kristian Septimius Krogh, Jes Buusmann, Jette Vesterager, Gregers Overvad, Bjørn Jakobsen & Nellie Møberg
Strikkefællesskaber er blevet et kæmpe hit, og her på ISABELLAS deler vi begejstringen! Det er nemlig super hyggeligt at forvandle en rulle garn til kreative kreationer i fællesskab med andre. Få inspiration til 7 fine strikkeopskrifter her!

Skal det nu være moderne at gå i strikkeklub igen, kan man spørge sig selv med billeder af bardommens halvfærdige strømpeprojekter på nethinden? Svaret er ja! Strikkeklubber - eller strikkefællesskaber, om man vil, er et hit. For i dag mødes strikkeentusiaster ikke bare fysisk til strikkecamps og hyggelige strikkesammenkomster, men også online i strikkefora og i grupper på Facebook eller på de mange strikkeblogs. Derfor har vi samlet 8 af idéer til strikkeopskrifter, du kan kaste dig over på de lange vinteraftener.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vild med strikkeopskrifter? Prøv også denne opskrift på pyntepuder

Der er da også noget dejligt livsbekræftende ved at strikke. Ikke bare får man brugt sine hænder, man kan med lidt snilde skabe brugbare ting ud af næsten ingenting - en rulle garn og et par pinde. Og så kan man tilmed gøre det som hyggeligt tidsfordriv, mens man hygger sig med familien. Har du et kreativt gen, er strikning en oplagt beskæftigelse på de lange efterårsaftener. Det er sjovt at gå på opdagelse i mønstre, farver og garnryper og trylle noget frem, der både er lagt timer, tanker og kærlighed i. Ting, der endda måske kan ende som personlige julegaver til dem, du holder af.

7 idéer til strikkeopskrifter

Nedenfor har vi samlet 8 fine strikkeidéer, som både nybegynderen og den garvede strikker kan få de hyggelige efterårsaftenerne til at gå med.

Se også: 4 overraskende fordele ved at strikke

strikkeopskrifter

1. Tehætte

En tehætte tager ikke alverdens tid at strikke. Mange basisopskrifter har rig mulighed for at du kan pynte den på din helt egen fx som her.

Strikkeopskrift: En tofarvet tehætte.

Strikkeopskrift: Mormors tehætte.

strikkeopskrifter

2. Romantiske pyntepuder

De smukke strikkede pyntepuder er super moderne netop nu. Drømmer du om at strikke din egen, skal du have fingre i tyk uld og store strikkepinde.

strikkeopskrifter

3. Inspiration: Hårspænde med sølvtråd

Med et simpelt hårspænde kan du lave unikt hårpynt, som ingen andre har. Her er sløjfen strikket med glimmergarn og monteret på spændet med lim.

strikkeopskrifter

4. Grydelapper

Husker du farmors hjemmelavede grydelapper i alle regnbuens farver? Det gør vi, og nu gør vi hende kunsten efter. Grydelapperne er godt nok hæklede, men det er så fint og simpelt et projekt, at vi synes, det fortjener lidt opmærksomhed. Og så er grydelapperne tilmed super praktiske.

Der findes et utal af opskrifter på grydelapper. Her er en strikkeopskrift på grydelapper i vaffelmønster.

strikkeopskrifter

5. Inspiration: Sløjfe-pandebånd

Et pænt hårbånd, der varmer ørerne i efterårskulden, klæder både familiens yngste og ældste. Her har vi fundet en idé, hvor pandebåndet danner en fin sløjfe, men der findes et utal af smukke varianter.

6. Betræk til glas og flasker

En anden super fin idé er at strikke dekorative betræk til olien eller dine salt- og peberkværne, så de matcher resten af stilen i dit køkken.

7. Strik en brødkurv

Server dit brød i denne strikkede brødkurv. Brødkurven strikkes med tredobbelt garn, som gør, at den holder formen. Få strikkeopskriften her.