Strik & hækling

Video: Lær at hækle en magisk ring

Rikke Hansen 20.05.2021
I mange hækleopskrifter står der, at man skal starte med at lave en magisk ring, men hvad er det for noget? Se vores trin for trin-video, og lær at lave en magisk ring.

Hvis du gerne vil hækle ting, der ikke er flade og firkantede, som fx karklude og tæpper, bliver du nødt til at stifte bekendtskab med den magiske ring. En magisk ring forkortes i opskrifter ofte som MR, og du har måske allerede stødt på det i forskellige opskrifter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

En magisk ring er en hækleteknik, der bruges i stort set alle opskrifter, der er hæklet rundt, som fx bamser, bolde og kurve. Det er en måde at starte et hækleri på i stedet for at lave luftmasker. Når du laver en magisk ring, bliver din hæklede cirkel på magisk vis lukket helt tæt til, og du undgår at eksempelvis vat falder ud.

LÆR AT LAVE EN MAGISK RING I VORES TRIN FOR TRIN-VIDEO:

Flere hækletips: Video - lær at hækle stangmasker

Der findes mange forskellige måder at lave en magisk ring på, men de giver alle det samme resultat. I videoen herover kan du se, hvordan vi synes, den er lettest at lave. Det kan være svært at få fingeren og garnet til at makke ret i starten, men du skal bare øve dig lidt – så skal det nok lykkedes! Vi viser dig, hvordan du gør trin for trin.

Hvad kan man hækle med en magisk ring?

De fleste hækleprojekter, der har en rund form starter med en magisk ring. Her får du et par bud på nemme projekter, du kan starte sådan: