Blomster & Planter

Find den rose, du bedst kan lide

Tekst og 4.04.2019
foto: Julie Schou Christiansen.
Valbyparkens temahave ’Sunde roser giver glæde og liv’ byder på inspiration til din have. I haven vokser 80 forskellige rosensorter, så der er rig mulighed for at finde netop din yndlingsrose.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ved indgangen til haven viser skilt og en folder, hvordan haven er bygget op, og hvad de forskellige roser hedder. Temahaven viser 80 forskellige rosensorter af forskellige typer.

Læs også: Sådan får du succes med roser

I haven kan du opleve en fantastisk overflod af farverige duftende roser. Der kan være lidt årsvariation og forskel på, hvornår de forskellige blomster, men de fleste blomstrer fra sidst i juni til hen i august.

Inspiration til haven

Temahaven giver en mulighed for, at du kan finde de rosensorter, du bedst kan lide og det sortsnavn du skal bede efter i havecentret. I haven er der rig mulighed for at vurdere, hvilken rosensorter, der har den rette vækstform til din have. I blomstringsperioden kan blomst, knop, farve og duft samt frugt og selvafpudsning give inspiration til farvesammensætninger og komponering af rosenbedet derhjemme.

Projektet er støttet af Produktionsafgiftsfonden for frugt og gartneriprodukter og fra Miljø- og Fødevareministeriets Erhvervsudviklingsordning 2016: "Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne".

Havereportage: En fortryllende rosenhave

Find det her: Temahaverne i Valbyparken, som altid er åben.