Gamle brosten får nyt liv
Blomster & Planter

Gamle brosten fik igen nyt liv

Kenn Römer-Bruhn 16.04.2017
Brosten er smukke, især gamle brosten fra brostræder og gader. Og de er tunge. Meget tunge. Blomsterhaven har tidligere haft brosten, men så flyttede vi. Og i den nye blomsterhave har vi så igen fået brosten.

Tænk engang. Tilbage i 1998 købte jeg otte ton brosten, som jeg byggede en mur af i halvcirkel form i den gamle blomsterhaves terrasse. Det var et overdrevent hårdt arbejde at sortere og stable alle brostenene. Da vi solgte huset til de nuværende ejere i 2012, havde jeg ikke i min vildeste fantasi, forestillet mig, at jeg nogen sinde skulle have fingrene i disse afsindigt tunge brosten igen. Men jeg tog fejl …

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Lav din egen terrasse og indgang

Her små fem år efter, blev jeg nemlig ringet op af den nye ejer, der spurgte: ’Vil du have alle dine gamle brosten, for vi skal have lavet terrassen helt om?’. Jeg var ikke længe om at svare, ja, mange tak.
Vi har en stor trailer, der må laste 1600 kg. Min hustru har trailerkort og må køre med mere vægt end jeg. Så hun blev involveret i projekt ’hent-de-gamle-og-meget-tunge-brosten-hjem-igen’. Op til den gamle blomsterhave, og så hjalp de nye ejere og vores gamle genbo til med at få de mange brosten læsset. Vi måtte køre en del gange frem og tilbage, men det gik hurtigt, da husene kun ligger en kilometer fra hinanden.

Nyt liv til gamle brosten

Læs også: 15 skønne terrasser

Og hvad skal så alle disse brosten bruges til, tænker du måske? Til de mange projekter vi til stadighed har: Som trædesten ved stier, som trappetrin i det ujævne terræn, som kørebelægning ved foldene med mere. Idéer har vi nok af. Og nu ligger brostenene hos os, og venter bare på, at vi går i gang med endnu et projekt.