Clematis ’Blue Angel’ er en sen klematis.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Clematis 'Blue Angel'

Tekst og 13.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Clematis ’Blue Angel’ er en sen klematis, som fortsætter blomstringen langt ind i sensommeren. Afhængigt af vejret kan den blomstre helt indtil september måned. Læs mere om klematissen her.

Clematis ’Blue Angel’ er en af havens smukkeste klematisser med sine lavendelblå eller let støvede blå blomster, som har et skær af perlemor. Kronbladene er lysere ind mod midten og har krøllede kanter, som giver en finurlig effekt.

Læs også: Clematis Montana, Almindelig bjergskovranke

Plantefakta: Clematis ’Blue Angel’

  • Højde: 250-300 cm
  • Blomsterfarve: Lavendelblå
  • Blomstring: Juni til september
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 100 cm
  • Giftig: Ja
Læs også: Formering af klematis

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Clematis ’Blue Angel’ vokser meget pr. sæson, og i min have gror den ca. tre til fire meter om året. Derfor er den særligt velegnet til hegn, op ad træer og buske og som espalier, hvor den smukt dækker alle kedelige flader. Den blomstrer nemlig meget frodigt og længe.

Klematissen er også velegnet til potter. Så plant den i en smuk potte, og når den har vokset sig stor nok, kan du binde den op ad nogle opbindingspinde. På den måde kan du altid flytte den rundt i haven og udvælge netop det sted, hvor du enten opholder dig mest, eller hvor der mangler lidt yndig udsmykning.

Sådan beskærer du Clematis 'Blue Angel'

Clematis 'Blue Angel' tilhører beskæringsgruppe 3, da den blomstrer det meste af sommeren og sensommeren. Du kan både beskære den før eller efter blomstringen, men vi anbefaler, at du uanset hvad beskærer den, da du ellers får en bar plante, som er meget kedelig at se på. Hvis du beskærer den i foråret inden blomstringen, skal du klippe den ned til ca. 20 cm. Og selvom det lyder hårdt, så får du en sundere plante og flere blomster i det lange løb.

Du kan derimod også vælge at beskære den efter første blomstring i juni eller juli, men du skal være opmærksom på, at anden blomstring oftest ikke leverer lige så store blomsterhoveder.

Her finder du tips og tricks til klematis.