Pasning og pleje af Kinesisk hundetunge

Cynoglossum amabile, Kinesisk hundetunge, kaldes også i folkemunde for Kinesisk forglemmigej. Den sætter i løbet af sommeren et væld af små fine blomster på de mange tynde, grønne stilke, som giver dine bede et feminint udtryk.
 
 

Plantefakta: Cynoglossum amabile, Kinesisk hundetunge

  • Højde: 40 cm 
  • Blomsterfarve: Pink, blå og hvide
  • Blomstring: Juni til august
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Næringsrig
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 20 cm
  • Giftig: Ja
 
 
Cynoglossum amabile, Kinesisk hundetunge, er en meget blomsterrig plante, da den på hver enkel stilk kan sætte op til 20 små blomsterhoveder. Derfor kan du med fordel placere den i et bed, hvor der mangler farve og blomster. Fx et bed, hvor du har mange prydgræsser.
 
Planten formerer sig på egen hånd i stor stil, så når du først har plantet den i din have, har du den også fremover. Du skal dog ikke være bange for, at den bliver til et ukrudtsproblem i din have, da du ret nemt kan kontrollere, hvor den vokser frem henne. Og planterne er nemme at fjerne igen.
 
Vælg gerne den sort, som rent farvemæssigt passer ind med de øvrige planter i dine bede. Det kunne være en pink udgave, der står godt sammen med planter i rosa, lilla og hvide nuancer. Du kan med fordel plante den ved siden af Malva og Geranium.
 
 
Cynoglossum amabile er god i buketter, som mangler lidt feminin ynde. Med dens blomsterrige stilke tilføjer den et pink, blåt eller hvidt blomsterhav til buketten, som enhver værtinde eller vært ville blive ovenud lykkelig for at få.
 
Den har fået sit navn pga. sine blade, som ligner en hunds tunge i både udseende og blødhed. Den er en af de eneste sommerblomster, som blomstrer næsten konstant gennem hele sommerperioden. Og bierne elsker de skønne blomster.
 
Kinesisk hundetunge er en opret og kraftig plante, som fylder godt i bedene. Den har en lidt mærkværdig duft, som efter sigende skulle kunne jage muldvarper bort fra haven. Det findes der dog ikke bevis for.