Trendy tot: Pampasgræs

Det særlige ved pampasgræs er uden tvivl den fantastiske blomstring. Pampasgræs står med flotte, fjerlignende aks og alt efter sorten går de fra hvide til mørkerosa nuancer. Aksene er et skønt farvebrus over sommeren og i efteråret står de stadig og giver haven struktur og bevægelse. Også over vinteren pynter aksene, særligt når frosten rigtig sætter sig i dem. 

Imponerende prydgræs: Dyrk pampasgræs i haven

Pampasgræs, Cortaderia selloana, står flottest som soloplante, så dens pomp og pragt rigtigt kan komme til sin ret. Den er kraftigt voksende og bliver med aks 2 meter høj med en fontæne af grønne blade nederst, som suppleres med høje blomsteraks sidst på sommeren. Blomstring sker sensommer og efterår. 

Den er blandt de helt høje prydgræsser, og er nok en af de store græsser som folk kender bedst foruden elefantgræs.

Pampasgræs trives på en lun, solrig plads i næringsrig og veldrænet jord. Plant den på en plads i læ, hvor der ikke er for vådt.

Pampasgræs nyder varmen og blomstringen kan udeblive, hvis en sommer er kold og uden så meget sol. 

Pampasgræs er ikke fuldt vinterhårdfør, så sørg for at vinterdække planten. Giv den en dyne af vissent løv, og et lag grangrene til at holde på det hele. Dyrker du pampasgræs i krukke kan du nemt stille den i ly for vinteren. 

Beskæring af pampasgræs

Det korrekte beskæringstidspunkt for pampasgræs er april. Planten skal klippes ned før nyvæksten starter. 

Dyrk pampasgræs i krukker

Pampasgræs kan give et fantastisk udtryk i en krukke — brug den fx som blikfang eller afskærmning på terrassen. Det er vigtigt at vælge en stor krukke, hvis den skal trives. 

Pampasgræs i krukker har desuden den fordel at den er let at flytte i ly over vinteren. 

De lidt mindre sorter kan give samme flotte effekt i mindre skala. Cortaderia selloana ’Pumila’ er fx meget velegnet til krukker. 

Tips til prydgræs i krukker:

Læs også: Plant bambus i haven