Haveindretning

En ægte fransk eventyrhave

af Living4media, Franziska Hasse og Susie Helsing Nielsen 9.09.2014
Oversættelse: Katrin Bienzle/Ina Agency og Anita Banner
Martine Diersés have i Ardèche i Frankrig er intet mindre end fantastisk. Frodig, duftende og spiselig med en overflod af klatreroser, hortensiaer, figentræer og krydderurter samt espalierer og kunst i skøn harmoni.

Hvis du er romantisk anlagt, kan en tur til Ardèche i den sydlige Rhônedal i Frankrig varmt anbefales. Landskabet er fantastisk med høje bjerge, dybe slugter og vild natur, så længe øjet rækker. Men der er også tæmmede grønne pletter.

Se også galleriet: Romantisk bohemestil på landet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For enden af en kæmpe kastanjeskov ligger et gammelt slot i bedste tornerosestil bygget af rustikke sten og omgivet af tjørnehække og klatrende roser. Slottet hedder Château du Pin og huser skulptør, kunstmaler og designer Martine Diersé, hendes mand Christian Bontzolakis og parrets mange katte.

Buske og plantestativer skaber rum

Parret vil gerne leve i harmoni med den omgivende natur og har derfor valgt at integrere deres have i den. Skellet mellem, hvornår haven begynder, og de store træer i skoven tager over, er derfor ikke umiddelbart synligt.

Og dog, som en ægte eventyrhave fra brødrene Grimms gamle fortællinger er haven anlagt med utallige farverige blomstrende buske i menneskehøjde samt plantestativer, jernbuer, pileflethegn og skulpturer, som ser tilfældigt placerede ud, men som er nøje udvalgt for at skabe små rum i haven.

Læs også: Dyrk ISABELLAS' romantiske havestil

De mange stativer og buer har parret lavet af simple jernrør. Herpå gror forskellige klatreplanter såsom klematis, blåregn og roser. Især David Austen-rosen 'Kew Rambler', der giver en overflod af lyserøde roser, har fået lov til at dominere de brune jernbuer.

3 tips til at få den eventyrlige havestil:

Tæmmet vildskab: Placer træer, planter, buske og urter tæt sammen i forskellige højder.

Blomster: Især roser passer godt til den eventyrlige have, og de må gerne afløse hinanden, så der altid er noget, der blomstrer i haven.

Indretning: Skulpturer, kunst og plantestativer er integreret i haven for en eventyrlig oplevelse.

Besøg selv haven

Slottet Château du Pin og den eventyrlige have, der omgiver det, ligger i det sydlige Rhôneområde i Frankrig. Adressen er: Château du Pin. 07380 Fabras - Ardèche. Læs mere på chateaudupin.org.