Havetjekliste for uge 50.
Havekalenderen

Havekalender | Uge 50

Af 0 26.10.2021
26.10.2021 - af: Redaktionen. Foto: Jes Buusmann.
Der er ikke mange tunge gøremål tilbage i haven for i år, så nu står den på hygge og forberedelse til højtid. Bliv inspireret til gøremål i haven lige her.

Naturens tryghed har sin grund i, at tiden slet ingen betydning har for den. - Søren Kierkegaard

Tilbage til oversigten: Isabellas’ havekalender.

INSPIRATION TIL GØREMÅL I HAVEN | UGE 50

Tjeklisten:

  • Driv løgplanter i blomst
  • Pas på grådige dyr
  • Pynt haven op til jul
  • Bind en krans af havens gratis materialer

Driv løgplanter i blomst

Hyacinter og andre løgplanter kan drives i blomst til foråret. Grav løgene op, og sæt dem til drivning i gamle lerpotter enten i drivhuset eller et køligt og lyst sted indenfor. Hyacinter kan drives på glas med vand, der lige knap rører bunden af løget. Læg eventuelt et lille stykke trækul i vandet, så det ikke rådner, og dæk hyacintløgene med hætter, da de gerne vil have det mørkt. Det er vigtigt at drive løgene et køligt sted, ellers vil de blive ranglede og slet ikke danne blomster. Der går cirka otte til 10 uger, før løgplanterne er i blomst.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pas på grådige dyr

Harer og rådyr begynder at blive lidt for nærgående over for havens frugttræer, som har en sund og lækker bark samt knopper, de gerne vil gnave løs af. Får dyrene gnavet hele vejen rundt om stammen, vil træet dø, og anden form for gnav vil også svække træet. Kan du skaffe noget fåreuld eller kæmme din børste for hår, kan det med lidt held holde dyrene væk, hvis du hænger en tot op i hvert træ.

Pynt haven op til jul

Giv gæsterne en lys velkomst: Hæng guirlander af lyskæder i buske og træer, og stil masser af tændte lanterner ved indkørslen til dit hus. Du kan selv lave billige lanterner af bloklys i tomme, vaskede syltetøjsglas. Glasset forhindrer lyset i at blive blæst ud af vinden. Du kan også bruge drikkeglas, men de skal være så tykke, at flammens varme ikke flækker glasset.

Bind en krans af havens gratis materialer

Slå to fluer med et smæk: Beskær din buksbom nu, og bind grenene på en halmkrans med blomstertråd til en enkel og duftende julekrans. Har du ikke buksbom i haven, kan du i stedet beklæde kransen med mos, sådan som man gjorde med de første adventskranse, der dukkede op herhjemme for 100 år siden, da sønderjyderne importerede skikken fra Tyskland.