Julens hyacinter kan genbruges!
Havetips

Red julens hyacintløg!

af Max Martinussen & Bente Halkjær 23.10.2018
Foto: Tia Borgsmidt
Du har sikkert haft glæde af julens hyacinter - måske du endda selv har drevet dem frem. Det kan føles som en skam at smide de pragtfulde løg ud, men hvis du vil, kan du plante dem ud i haven og se dem blomstre igen næste år!

Hvis du har haft blomstrende hyacinter til at pynte over julen, så er det måske nogle præparerede løg, du selv har drevet, eller nogle som er blevet drevet til blomstring af producenten. Det betyder, at planten har blomstret langt tidligere end den ellers ville, og derfor vil den ikke blomstre igen til foråret. Løget bruger mange kræfter under drivningsprocessen, så mange vælger at kassere det udmattede løg efter afblomstring. Men der er ingen grund til at forkaste et løg, der allerede én gang har spredt glæde. Planter du det ud, vil den blomstre igen næste forår!

Sådan redder du julens hyacinter

Når blomsterne er visnet, klipper du stænglen af - men det er vigtigt, at du lader bladene sidde. Placér planten lidt køligere, og pas den med vand og næring. Når vi kommer hen til foråret, kan du plante løget ud i haven, og det vil blomstre igen det efterfølgende forår. Blomstringen bliver typisk noget sparsom, idet der er langt færre blomster på stænglen, end da løget blev drevet i blomst. Dette minder faktisk mere om den oprindelige, naturlige blomnstring hos hyacinten. Den helt overdådige blomstring skyldes nemlig forædling.

Se, hvordan du lægger blomsterløg i videoen:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.