Forlæng sommeren på terrassen
Terrasse og altan

4 tips til at forlænge sommeren på terrassen

af Gitte Høtbjerg Hansen 23.08.2018
Foto: Pernille Enoch.
Få mest muligt ud af sommernætter og sensommerdage med det rigtige terrassegrej, der forlænger friluftssæsonen på terrasse og altan. Læs her, hvad du skal bruge!

Det er, som om vores hjem bliver større om sommeren. Vinduer og døre står åbne, havens lyde lukkes indenfor, og når det danske sommervejr ellers tillader det, kan uderummet på terrassen blive et frirum i hverdagen, hvor vi kan trække stikket ud og bare slappe af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi kan rykke madlavningen udenfor og nyde grillmiddage under den åbne himmel i selskab med de nærmeste. Desværre har den dejlige sommertid det bare med at flyve af sted, men selvom de lange sommeraftener begynder at blive kortere og det lune vejr lidt køligere, behøver det ikke betyde, at det er slut med at nyde uderummet på terrassen. Derfor har vi her samlet tips og inspiration til, hvordan du nemt kan forlænge sæsonen på terrassen.

Læs også: Skab en hyggelig stemning på din terrasse og altan

4 tips til at forlænge sommeren på terrassen

#1: Hold varmen med el og ild
Åben ild er hyggeligt, men en terrassevarmer er et både praktisk og sikkert alternativ. En ulempe er dog, at den kan være ret belastende for miljøet, alt efter hvilken type du vælger.

De mindst forurenende er de eldrevne, som udleder ca. 1,1 kg CO2 pr. time (via elværket), mens en gasdrevet terrassevarmer udleder ca. 3 kg CO2 i timen. Eldrevne terrassevarmere med infrarødt lys er mest energibesparende i drift, men ofte lidt dyrere i anskaffelse.

Tænd et bål i enten et bålfad eller en terrassepejs. Det kan bruges både til hygge og madlavning.

Mere grøn inspiration: Lav din egen terrasse og indgang

#2: I ly for elementerne
Parasoller, læskærme, puder og tæpper kan hjælpe med at holde varmen, så du forlænger sæsonen og aftenerne på terrassen uden at belaste miljøet. Vælg puder af vejrbestandige tekstiler, som ikke bleges af solens stråler og hurtigt tørrer, hvis de bliver våde.

#3: Tænd lys …
… Når mørket falder på. Stearinlys, lanterner og fakler skaber en hyggelig atmosfære. Men man kan også få elektriske udendørslamper, som giver et behageligt blødt lys, og miljøvenlige LED-lamper, der lades op via USB, som er perfekte at tage med ud på terrassen.

#4: I læ for vinden
Du kan med fordel indrette et hjørne på terrassen, hvor der er ekstra lunt og rart at opholde sig, ved at skærme af for vinden. Brug fx en foldevæg, der er nem at flytte, til at lave en fleksibel afskærmning, som kan tilpasses vindens retning.