Kager

Den lækreste lagkage med moccacreme

Denne flotte og ikke mindst smagfulde lagkage med moccacreme smager ligeså godt, som den ser ud. Den er fyldt med en dejlig creme, bløde chokoladebunde og toppet med blåbær og brombær. Få opskriften her!
af Nanna Østergaard 6.02.2019 Foto: Winnie Methmann.
0 personer

Lagkagebunde 3 stk. (bagt som en kage)

  • 6 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/3 tsk. salt
  • 1 spsk smør (til at smøre springformen)

Kaffecreme

  • 4 dl piskefløde
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. pulverkaffe
  • 2 spsk. sukker

Pynt

  • 150 g blåbær
  • 150 g brombær

Uanset hvilken anledning anbefaler vi denne overdådige lagkage med moccacreme. Kagen er legende let at lave – og er perfekt som det søde punktum på en hyggelig dag eller fødselsdag.

Smag også: Cookies med chokolade

Sådan laver du lagkage med moccacreme:

Lagkagebunde:

  1. Tænd ovnen på 180° (ikke varmluft).
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Det er vigtig at piske massen næsten helt hvid og til tredobbelt størrelse. Så fuld drøn på piskeren i 10-15 min.
  3. Sigt mel, kakaopulver samt bagepulver ned i æggesnapsen lidt efter lidt, mens du vender massen med en dejskraber.
  4. Beklæd springformen med bagepair i bunden, og smør siderne med smør.
  5. Hæld dejmassen i springformen. og bag lagkagebundene i cirka 30-35 min.
  6. Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle helt.
  7. Skær kagen ud i tre lige store lagkagebunde - brug en brødkniv.

Kaffecreme:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk det sammen til en lind og cremet konsistens.
  2. Saml lagkagen – start med en bund, og slut af med kaffecreme.

Pynt:

  1. Pynt kagen med blåbær og brombær inden servering.

Prøv også: Cheesecake med chokolade