Desserter

Jordbærmousse

Jordbærmoussen her er en lækker sommerdessert, der glæder både store og små. Den serveres med en skøn pistacie-passionsfrugt-coulis og citrontimian på toppen. Få opskriften her!
af Rasmus Kjær 23.05.2013 Styling: Louise Lie von Linstow/heartrooms.dk. Foto: Kira Brandt.

Hvis du er lige så pjattet med jordbær som os, så vil du elske denne jordbærmousse. De friske jordbær tilfører så meget smag, og den skønne pistacie-passionsfrugt-coulis på toppen giver en masse tekstur til desserten. Citrontimian fra urtehaven passer perfekt som både pynt og smag i denne dessert, så smut endelig ud og klip en masse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du kan også bruge jordbær til disse 4 lækre desserter

Det skal du bruge til jordbærmousse:

  • 1 bakke jordbær, 500 g, plus lidt til pynt
  • 100 g flormelis
  • 4 blade husblas
  • 2 dl piskefløde

Coulis

  • 2 passionsfrugter, evt. ekstra til pynt
  • 50 g usaltede pistaciekerner uden skal
  • 4 spsk sukkersirup eller 100 g sukker kogt med 2 spsk vand
  • 1-2 kviste citrontimian

Læs også: Hvordan du selv kan dyrke jordbær i krukker

Sådan gør du:

Jordbærmousse:

  1. Rens jordbærrene.
  2. Blend dem med flormelis til en tyk puré.
  3. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 5 minutter.
  4. Tag husblassen op med det vand, der hænger ved.
  5. Smelt husblassen i en skål eller halvlitermål i et vandbad.
  6. Tag den herefter af blusset, og lad den køle af, til den er lunken (lillefingervarm).
  7. Pisk imens fløden til skum.
  8. Hæld forsigtigt husblassen i en tynd stråle ned i jordbærpureen, mens du pisker, og vend så flødeskummet i.
  9. Kom massen i en form efter eget ønske, og stil den i fryseren natten over.

Coulis

  1. Halver passionsfrugterne, og bank kernerne ud.
  2. Bland dem med pistaciekerner og sukkersirup.
  3. Smag til med citrontimianblade.
  4. Tag jordbærmoussen ud af formen, og server den på et fad med coulisen ovenpå.
  5. Pynt med friske jordbær, passionsfrugter, citrontimian og evt. en blomst på toppen.

Mod på mere mousse? Prøv dennne moussekage med blåbær