Moussekage med blåbær

Antal: 
6-8 personer
Det skal du bruge: 
Bund:
200 g Bastogne-kiks
100 g smør
Mousse:
5 blade husblas
500 g frosne blåbær
70 g sukker
5 dl piskefløde
1 dl neutral flødeost, fx Philadelphia
Pynt:
Friske blåbær
Chokoladekugler fra Maltesers
Pink glimmer dust fra Mill & Mortar
Bladguld

Denne blåbærmoussekage er en sand drøm at sætte tænderne i! Den sprøde kiksebund, og den bløde mousse af blåbær smager bare himmelsk. Moussens bløde tekstur gør kagen ekstra delikat - og det er også netop denne del af teknikken, der kan være en smule svær at mestre, hvis man ikke lige har prøvet kræfter med at lave mousse før.

Men frygt ej - vi hjælper dig! For selvom kagen er en sand mesterbager værdig, er den ganske nem at gå til, når bare du følger vores trin for trin-guide nederst i artiklen. 

Se også: Disse 11 lækkerier du kan lave med havens blåbær

Vil du prøve andre trin for trin-opskrifter? Prøv denne på cremet risotto

trin for trin-guide til moussekage med blåbær

Trin 1Beklæd indersiden af en springform, Ø 20 cm, med kagefolie – hæft evt. enderne fast med papirklips. Knus kiksene, og smelt smørret. Bland kiks og smeltet smør, og pres massen godt ned i kageformen. 

Trin 1

Beklæd indersiden af en springform, Ø 20 cm, med kagefolie – hæft evt. enderne fast med papirklips.

Knus kiksene, og smelt smørret.

Bland kiks og smeltet smør, og pres massen godt ned i kageformen. 

Trin 2Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Giv imens blåbærrene et opkog med sukker i en lille gryde, og mos dem igennem en si. Du skal kun bruge saften. Lad den afkøle. 

Trin 2

Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.

Giv imens blåbærrene et opkog med sukker i en lille gryde, og mos dem igennem en si. Du skal kun bruge saften.

Lad den afkøle. 

Trin 3Vrid husblassen fri for væde, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovn i ca. 8 sekunder. Lad den afkøle i lidt af den afkølede blåbærsaft.

Trin 3

Vrid husblassen fri for væde, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovn i ca. 8 sekunder.

Lad den afkøle i lidt af den afkølede blåbærsaft.

Trin 4Pisk fløden til skum. Vend flødeost og blåbærsaft sammen. Tilsæt husblas, og vend flødeskummet i.

Trin 4

Pisk fløden til skum.

Vend flødeost og blåbærsaft sammen.

Tilsæt husblas, og vend flødeskummet i.

Trin 5Når cremen har en fin farve, hælder du den over kiksebunden, og sætter den i køleskabet i mindst 3 timer.

Trin 5

Når cremen har en fin farve, hælder du den over kiksebunden, og sætter den i køleskabet i mindst 3 timer.

Trin 6Åbn springformen, og fjern forsigtigt kagefolien. Brug en kagespartel til at løfte den kolde kage over på et fad. Er siderne af kagen ikke helt jævne, kan du evt. dyppe kagespartlen i kogende vand og glatte kagen. Pynt kagen med blåbær. Vend chokoladekuglerne i glimmer dust, og læg dem på kagen. Drys til sidst med bladguld, og servér.

Trin 6

Åbn springformen, og fjern forsigtigt kagefolien. Brug en kagespartel til at løfte den kolde kage over på et fad. Er siderne af kagen ikke helt jævne, kan du evt. dyppe kagespartlen i kogende vand og glatte kagen.

Pynt kagen med blåbær.

Vend chokoladekuglerne i glimmer dust, og læg dem på kagen.

Drys til sidst med bladguld, og servér.

Mod på mere mousse? Prøv denne cremede koldskålskage