
Moussekage med blåbær

Bund
- 200 g Bastogne-kiks
- 100 g smør
Mousse
- 5 blade husblas
- 500 g frosne blåbær
- 70 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl neutral flødeost, fx Philadelphia
Pynt
- Friske blåbær
- Chokoladekugler fra Maltesers
- Pink glimmer dust fra Mill & Mortar
- Bladguld
Denne blåbærmoussekage er en sand drøm at sætte tænderne i! Den sprøde kiksebund, og den bløde mousse af blåbær smager bare himmelsk. Moussens bløde tekstur gør kagen ekstra delikat - og det er også netop denne del af teknikken, der kan være en smule svær at mestre, hvis man ikke lige har prøvet kræfter med at lave mousse før.
Men frygt ej - vi hjælper dig! For selvom kagen er en sand mesterbager værdig, er den ganske nem at gå til, når bare du følger vores trin for trin-guide nederst i artiklen.
Trin for trin-guide til moussekage med blåbær

Trin 1
Beklæd indersiden af en springform, Ø 20 cm, med kagefolie – hæft evt. enderne fast med papirklips.
Knus kiksene, og smelt smørret.
Bland kiks og smeltet smør, og pres massen godt ned i kageformen.

Trin 2
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
Giv imens blåbærrene et opkog med sukker i en lille gryde, og mos dem igennem en si. Du skal kun bruge saften.
Lad den afkøle.

Trin 1
Beklæd indersiden af en springform, Ø 20 cm, med kagefolie – hæft evt. enderne fast med papirklips.
Knus kiksene, og smelt smørret.
Bland kiks og smeltet smør, og pres massen godt ned i kageformen.

Trin 4
Pisk fløden til skum.
Vend flødeost og blåbærsaft sammen.
Tilsæt husblas, og vend flødeskummet i.

Trin 4
Pisk fløden til skum.
Vend flødeost og blåbærsaft sammen.
Tilsæt husblas, og vend flødeskummet i.

Trin 5
Når cremen har en fin farve, hælder du den over kiksebunden, og sætter den i køleskabet i mindst 3 timer.


3 tips til hjemmebagte gaver
