Desserter

Klassisk tiramisu

Man går aldrig galt i byen med den klassiske italienske tiramisu.
af Sabine Lemire 5.06.2021 Foto: Andreas Wiking
En god, klassisk tiramisu

Tiramisu er en af de der desserter, man aldrig kan gå galt i byen med. En klassisk tiramisu med ladyfingers, kaffe og mascarpone er simpelthen en helt fantastisk dessert. Den klassiske tiramisu er den perfekte afslutning på en lækker middag i godt selskab. Måske holder I italiensk aften? Så er en klassisk tiramisu helt uundværlig.

6 personer

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1½ dl marsala (italiensk hedvin)
  • 500 g mascarpone (italiensk friskost)
  • 200 g ladyfingers
  • 2½ dl ekstra stærk kaffe

Drys

  • Kakao

Sådan laver du tiramisu

  1. Pisk æggeblommer og sukker sammen, og tilsæt marsala. Vend mascarponen i.
  2. Læg ladyfingers i et fad, og hæld kaffen over. Fordel mascarponecremen over kiksene.
  3. Stil din tiramisu i køleskabet mindst 3 timer.
  4. Drys den færdige tiramisu med kakaopulver inden servering.

Den uimodståelige tiramisu

Modsat mange af de klassiske desserter er tiramisu en af de yngre i selskabet. Den skulle angiveligt være blevet opfundet ved et tilfælde tilbage i 70’ernes Italien, da zabaglione, mascapone og kaffe i et eksperiment blev blandet. Den velsmagende opdagelse blev givet videre til en nu berømt kok, Roberto Linguanotto, der udviklede desserten til den tiramisu vi kender i dag, med ladyfingers og et drys kakao.