Pavlova med jordbær, mynte og appelsin

Pavlova med jordbær

Pavlova med jordbær og dejlig flødeskum smagt til med appelsin og vanilje - en nem, smuk og lækker dessert, som vil skabe glæde.

Fredag, 14. august 2015 - 15:14 - af Camilla Zarah Lawes og Marie Melchior. Foto: Lars Ranek, Betina Hastoft og Jakob Helbig.

En smagslækker pavlova er et altid et hit til kaffen, når der er gæster eller familien skal forkæles lidt. Denne pavlova er toppet med vaniljeprikket fløde, søde jordbær og frisk mynte.

TIP: Servér kagen, så snart fyldet er lagt på marengsbunden.

Det skal du bruge til pavlova med jordbær, mynte og appelsin:

Tid: 45 minutter. Bagetid:50 minutter. Antal personer: 6

Marengsbund:

  • 4 æggehvider
  • 200 g lyst rørsukker
  • 1 nip salt
  • En springform 24 cm i diameter

Fyld:

  • 3 dl piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 400 g jordbær
  • Skal af 1 usprøjtet appelsin

Pynt:

  • 1 bundt frisk mynte
  • Evt. 2 spsk. Kandiseret lavendel

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviderne stive. Når der dannes hvide toppe, tilsætter du sukker lidt ad gangen under vedvarende piskning. Tilsæt salt, og pisk videre, til konsistensen er helt glat og ikke grynet.
  2. Beklæd springformen med bagepapir, og fordel marengsmassen i formen. Bag den i ovnen i 45-50 minutter, til den er sprød udenpå og sej indeni. Lad marengsen køle helt af i formen.
  3. Fyld: Pisk fløde, flormelis og vaniljekorn til skum. Tag forsigtigt marengskagen ud af formen, og sæt den på et fad. Rens og halvér jordbærrene, og fordel dem på kagen sammen med fintrevet appelsinskal.
  4. Pynt: Drys mynteblade og evt. kandiseret lavendel over kagen.

Læs også:

Pavlova opskrift med jordbær