Desserter

Rabarber-koldskål og kammerjunkere

Byd sommeren velkommen på bedste vis med en simpel og klassisk rabarber-koldskål og sprøde, hjemmelavede kammerjunkere.
af Susie Helsing Nielsen og Line Marie Laursen 3.07.2015 Foto: Betina Hastoft, Jakob Boserup og Birger Storm
Rabarber-koldskål
4 personer

Kammerjunkere

  • ½ vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ usprøjtet citron
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • ½ dl kærnemælk

Rabarber-koldskål

  • 200 g rabarber
  • 1 spsk sukker
  • 2-3 spsk vand
  • 75 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 5 æggeblommer (pasteuriserede, 100 g)
  • 75 g rørsukker
  • ½ l tykmælk
  • ½ l kærnemælk

Der findes næppe noget mere sommerligt end koldskål, og især den hjemmelavede af slagsen. Vi giver dig her opskriften på en simpel og klassisk rabarber-koldskål og hjemmelavede kammerjunkere, som du kan nyde hele sommeren igennem.

Inspiration: ISABELLAS' nye e-bog: Desserter med sommerbær

Sådan laver du rabarber-koldskål og kammerjunkere:

  1. Kammerjunkere: Skrab vaniljekornene ud af stangen, og bland med lidt sukker. Bland med resten af sukkeret, mel, bagepulver og revet citronskal.
  2. Hak smørret i melet, og saml dejen med æg og kærnemælk.
  3. Tril dejen til en tynd pølse, og sæt den i køleskabet i et par timer.
  4. Skær ud i passende tykkelse, og bag ved 175° i ca. 10 minutter. Flæk kagerne, og bag dem ved 100° i ca. 40 minutter.
  5. Rabarber-koldskål: Rens og skær rabarberne i mindre stykker.
  6. Tag en enkelt stilk fra, snit den i tynde strimler og råmariner dem med 1 spsk sukker. Damp resten af rabarberne møre under låg med lidt vand, sukker og vaniljestang i ca. 10 minutter.
  7. Pisk æggeblommerne med rørsukker, til det er tykt, det tager ca. 5 minutter. Tilsæt den kolde rabarberkompot og pisk. Pisk tykmælk og kærnemælk i. Stil koldt.
  8. Server din rabarber-koldskål med kammerjunkere og råmarinerede rabarber.