Se også
Desserter
Rabarber-yoghurtis i hollandsk vaffel
Tryl de sprøde, ranke rabarberstilke om til en blød og cremet rabarber-yoghurtis – og servér den mellem to hollandske vafler. Opskriften får du her.
Opskrift og
12.04.2017
foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com
Det skal du bruge
- 400 g rabarber
- ½ dl citronsaft
- 3 dl sukker
- 300 g frosne jordbær
- 2 dl yoghurt
- 12 hollandske vafler (supermarkeder)
- Skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade
Rabarber er en populær ingrediens i dessertkøkkenet, hvor den indgår i klassikere som rødgrød og søde tærter. I denne opskrift spiller den syrlige stilk hovedrollen i en frisk og cremet yoghurtis. Anretningen mellem to sprøde vafler giver desserten et elegant udtryk, som vil afrunde din gæstemenu med manér.
Sådan laver du Rabarber-yoghurtis
- Skær rabarberne i mindre stykker – ca. 1 cm lange. Kog dem med citronsaft og sukker, indtil de har konsistens som grød.
- Afkøl rabarberne i køleskabet.
- Blend dem med jordbær og yoghurt, indtil det har en cremet konsistens.
- Opbevar isen i fryseren, og rør i den 4 gange med 30 minutters mellemrum.
- Lav kugler af isen, og læg dem mellem 2 vafler. Pynt med skovsyre, mynte, citronmelisse eller rosenblade.
Se også
Cheesecake med rabarber og hvid chokolade
Se også