Tilbehør

Syltede rabarber med rødløg

Lav syltede rabarber med rødløg, så du har smagen af sommer indkapslet i syrligt tilbehør til det salte køkken - se her hvordan!
af Louisa Lorang. 6.04.2023 Foto: Rikke Westesen.
syltede rabarber med kardemomme, stjerneanis, fennikel og rødløg
1 glas

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 2 dl lagereddike
  • 1 fennikelfrø
  • 6 kardemommekapsler
  • 2 stjerneanis
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • 200 g rabarber
  • 2 rødløg

Sådan laver du syltede rabarber

  1. Bland sukker og eddike i en gryde.
  2. Knus fennikelfrø groft med en morter eller med bagsiden af en stor kokkekniv.
  3. Bank kardemommekapslerne let med fingrene, så de åbnes.
  4. Krydr eddikeblandingen med fennikelfrø, kardemommekapsler, stjerneanis og peber, og kog lagen op. Lad den koge i 2-3 minutter.
  5. Rens imens rabarberne, og skær dem i skrå skiver. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både.
  6. Sigt eddikelagen (eller undlad, hvis du kan lide de rustikke krydderier, der fortsat vil give smag).
  7. Læg rabarber og rødløg i den varme syltelage, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
  8. Sluk for varmen, og lad rabarber og rødløg afkøle i lagen. Hæld det hele i et skoldet glas, og opbevar det køligt og mørkt indtil brug.