Se også
Tilbehør
Syltede rabarber med rødløg
Lav syltede rabarber med rødløg, så du har smagen af sommer indkapslet i syrligt tilbehør til det salte køkken - se her hvordan!
af Louisa Lorang.
6.04.2023
Foto: Rikke Westesen.
1 glas
Ingredienser
- 200 g sukker
- 2 dl lagereddike
- 1 fennikelfrø
- 6 kardemommekapsler
- 2 stjerneanis
- 1 tsk. friskkværnet peber
- 200 g rabarber
- 2 rødløg
Sådan laver du syltede rabarber
- Bland sukker og eddike i en gryde.
- Knus fennikelfrø groft med en morter eller med bagsiden af en stor kokkekniv.
- Bank kardemommekapslerne let med fingrene, så de åbnes.
- Krydr eddikeblandingen med fennikelfrø, kardemommekapsler, stjerneanis og peber, og kog lagen op. Lad den koge i 2-3 minutter.
- Rens imens rabarberne, og skær dem i skrå skiver. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både.
- Sigt eddikelagen (eller undlad, hvis du kan lide de rustikke krydderier, der fortsat vil give smag).
- Læg rabarber og rødløg i den varme syltelage, og lad det hele simre i 3-4 minutter.
- Sluk for varmen, og lad rabarber og rødløg afkøle i lagen. Hæld det hele i et skoldet glas, og opbevar det køligt og mørkt indtil brug.