Kager

Vandbakkelser med chokoladecreme

Vandbakkelser med creme er ren nostalgi og passer perfekt til påskebordet, hvis du leder efter en nem og hurtig dessert! Prøv opskriften på vandbakkelser her, og overrask dine nærmeste med denne drøm af en dessertklassiker med chokolade!
af Camilla Zarah Lawes 31.03.2015 Foto: Lars Ranek
Vandbakkelser med chokoladecreme

Vandbakkelser er en skøn luksusdessert, som endda er forholdvis nem at gå til. Denne opskrift på vandbakkelser med chokoladecreme er let og luftig, og den fungerer fint som akkompagnement til en god påskefrokost, hvis du vil score lettjente point hos dine gæster.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Vandbakkelser med blommer

Vandbakkelser med chokoladecreme

Tid: 50 minutter. Bagetid: 15-20 minutter. Antal: 6 stk.

  • 60 g smør

  • 60 g hvedemel

  • 1¼ dl kogende vand

  • 2 æg

  • en sprøjtepose

FÅ MERE INSPIRATION TIL SØDE KAGER OG DESSERTER MED ISABELLAS!

Chokolade- og kaffecreme:

  • ½ vaniljestang
  • 2½ dl piskefløde
  • 30 g flormelis
  • 3 spsk kaffesirup
  • 2 tsk instant-kaffe opløst i ¼ dl kogende vand
  • 30 g mørk chokolade

Pynt:

  • mørk chokolade

Inspiration: Påskedesserter

Sådan laver du vandbakkelser med chokoladecreme:

  1. Tænd ovnen på 210°. Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Lad det køle lidt af, og rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og rør, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ristes den et par minutter, uden at den tager farve.

  2. Tag dejen fra varmen, og rør æggene i 1 ad gangen. Kom den færdige dej i en sprøjtepose, og sprøjt den ud i 6 kager på et stykke bagepapir på en bradepande.

  3. Bag dem i ovnen i 15-20 minutter, til de er gyldne og fint hævede. Lad dem køle helt af.

  4. Chokolade- og kaffecreme: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk 2 dl af fløden stiv med flormelis og vaniljekorn med en elpisker. Vend kaffesiruppen i flødeskummet, og stil det til side.

  5. Opløs kaffen i vandet. Hak chokoladen helt fint. Kog den sidste 1/2 dl fløde op, og hæld den over chokoladen sammen med kaffen, og rør godt, til du har en ensartet masse. Vend forsigtigt flødeskummet med chokolade-kaffe-cremen.

  6. Skær et lille hul i alle vandbakkelserne. Kom fyldet i en sprøjtepose, og tryk rigeligt ud i hver vandbakkelse. Høvl chokoladen i flager, og drys det ud over vandbakkelserne. Server straks.