Vaniljesyltede pærer

Det er en sand fornøjelse at gæste kokken Mai Knauers dessertbuffet i hendes skønne sommerhushave. Vi har fået fingre i en af favoritterne: Skønne vaniljesyltede pærer!

Lørdag, 8. juli 2017 - 9:23 - af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth

Har du en omgang pærer tilovers? Så lad os præsentere dig for denne dejlige dessert, som du nemt kan forvandle dine overskydende pærer til på ingen tid! Her får du opskriften på skønne, vaniljesyltede pærer.

TIP: Prøv også at bruge de vaniljesyltede pærer på din morgenmadsyoghurt. Det smager lækkert!

Prøv også: Efterårstærte med pærer og tyttebær

Det skal du bruge til vaniljesyltede pærer:

6 personer

  • 1 kg faste pærer
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 vaniljestænger
  • 1 l vand
  • 9 dl rørsukker

Tilbehør:

  • Flødeskum eller is
  • Varm chokoladesauce

Se også: Bagte pærer med crumble

Sådan laver du vaniljesyltede pærer:

  1. Skræl pærerne, og lad stilkene sidde på. Vask citronen, og riv skallen af den. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.
  2. Kog vand op med rørsukker, vanilje, vaniljestænger og citronskal. Rør let, til sukkeret er opløst. Læg pærerne i sukkerlagen, og lad det simre i 20-30 minutter, alt efter hvor faste og modne pærerne er.
  3. Servér de syltede pærer med lidt af lagen og letpisket flødeskum eller is og varm chokoladesauce.

TIP: Du kan også konservere pærerne i sukkerlagen ved at hælde lage og pærer på rene, skoldede glas. Opbevar glasset i køleskabet. De konserverede pærer kan holde flere uger.

Prøv også: Nem og lækker dessert med pærer

Læs også:

Opskrift på nem dessert med pære