Hindbærroulade - skøn sommerkage

Hindbærroulade

Hindbær smager af sol og sommer! Vi har brugt de lækre bær fra haven i en skøn sommerdessert, der nydes allerbedst i en afslappende stund på terrassen. Her får du opskriften på en nem og lækker hindbærroulade.

Tirsdag, 31. juli 2018 - 15:39 - af Marianne Liljenberg. Foto: Pontus Ferneman.

Sensommeren byder på masser af søde hindbær, og selvom de smager himmelsk i sig selv, er de altså også helt fantastiske i sommerlige kager og desserter. Vi har rullet de gode, røde bær ind i en lækker roulade sammen med nougat og flødeskum. Og vi tør godt love, at resultatet smager af en bid til! 

Det skal du bruge til din hindbærroulade:

Bund:

  • 3 æg
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Citronsukker:

  • 1 dl sukker
  • 1/2 citron, fintrevet skal

Fyld:

  • 3 dl piskefløde
  • 25–50 g nougat
  • 4–5 dl hindbær

Topping:

  • 2 dl fløde
  • Evt. lidt hindbær
     

Sådan gør du:

  1. Citronsukker: Bland sukker med fintrevet citronskal. Rør blandingen sammen og lad det hvile et stykke tid. 

  2. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel sammen med bagepulver og vaniljesukker, og sigt ned i blandingen under omrøring.
  3. Bred dejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade og bag ved 250° i 5–7 min. Fold evt. kanterne på bagepapiret op hele vejen rundt, så massen ikke løber ud.
  4. Tag et nyt stykke bagepapir, fordel citronsukkeret ud over og vend den færdigbagte bund ud på papiret. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapir af bunden.
  5. Pisk fløde til flødeskum og bland med revet nougat. Bred blandingen ud på kagen og drys hindbærrene over. Gem 1/3 af bærrene til pynt.
  6. Rul forsigtigt bunden til en roulade og lad den hvile et køligt sted. 
  7. Pynt kagen med flødeskum og resten af dine hindbær.

Læs også:

Roulade med rabarber