Gammeldags æblekage - nem og lækker!

Her får du et nostalgisk gensyn med den klassiske æblekage, lagt i lag med makroner og flødeskum. På toppen har den selvfølgelig en klat ribsgelé!

Fredag d. 8. august 2008 - af Mette Jantzen. / Foto: Henrik Freek.

Gammeldags æblekage er den perfekte dessert og egner sig både som dessert på en ganske almindelig hverdagsaften og ved festlige lejligheder. Intet slår klassikeren gammeldags æblekage med ribsgelé på toppen.

Det er nu æblesæsonen er over os, og du skal i gang med den gammeldags æblekage!

Æbler kan bruges i alle slags kager. Kan du lide gammeldags æblekage, så bag for eksempel denne skønne æbletærte og server den med hjemmerørt kanelis!

Sådan laver du gammeldags æblekage

4-6 personer

Det skal du bruge:
1 kg æbler
• ½ dl vand
• 45 g sukker + 75 g sukker
• 100 g rasp
• 50 g mandelsplitter
• 75 g smør
• 100 g makroner
• 2½ dl piskefløde
• Ribsgelé

Sådan laver du æblekage:

  1. Skræl æbler, fjern kernehuse, og skær dem i tern. Kog æblerne møre i en gryde med vand. Smag æblemosen til med cirka 45 g sukker, afhængigt af hvor sød du ønsker den.
  2. Bland 75 g sukker, rasp og mandelsplitter. Smelt smørret, og rist blandingen deri. Hæld raspblandingen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle af.
  3. Bland raspblandingen med knuste makroner.
  4. Pisk fløden.
  5. Læg din æblekage sammen med æblemos og makronblanding lagvis i en stor skål eller i portionsglas. Afslut med et lag flødeskum og lidt ribsgelé på toppen af æblekagen.
  6. Server gammeldags æblekage som dessert efter en god middag eller som kagen til eftermiddagskaffe.

Morgenmad: Prøv også opskriften på den cremede chiagrød med mandler!

Læs mere om:

Læs også:

Æblekager med nødder og ricotta