Kager

Æblekage med honningsristet nøddeknas

Æblekage er en skøn og traditionel dansk dessert, der falder i god jord hos både store og små. Vi har fået en ny favorit i denne version med sprødt knas af mandler, pekan- og pistacienødder.
af Susanne Palmqvist. 15.02.2021
Æblekage med knas
4 personer

Æblekage

  • 600 g æbler
  • 1 vaniljestang
  • ¾ dl vand
  • 1 dl lyst rørsukker

Nøddeknas

  • 40 g mandler
  • 40 g pekannødder
  • 30 g usaltede pistacienødder
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. fast honning
  • 15 g smør
  • 4 spsk. grov rasp
  • 40 g tørrede blåbær

Til servering

  • 1 dl piskefløde pisket til let flødeskum

For mange er gammeldags æblekage smagen af barndom og dejlige hyggestunder. Denne lækre og simple dessert er nemlig en vaskeægte dansk klassiker.

Kagens skønne kombination af syrlige æbler og sødme fra luftig flødeskum nærmest smelter på tungen - og som prikken over i'et toppes denne lækre version med sprød, honningsristet knas af tre forskellige slags nødder. Velbekomme!

Prøv også: Granolatærter med skyr og frugt

æblekage med honningristet nøddeknas - Sådan gør du

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Klip stangen i mindre stykker.
  3. Kog vand, sukker og vaniljestang op i en gryde, og tilsæt æblerne.
  4. Damp dem møre under låg i 5-10 minutter.
  5. Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen.

NØDDEKNAS:

  1. Smut mandler.
  2. Hak mandler og de 2 slags nødder groft.
  3. Riv citronskal (gem lidt til pynt).
  4. Smelt honning på en pande, og rør smør i, når honningen bobler.
  5. Vend mandler, nødder, rasp og blåbær i, og rør i det, til det er gyldent. Vend citronskal i til sidst. Hæld blandingen på bage-
papir, og lad den køle helt af

SERVERING:

Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nøddeknasen i serveringsglas. Pynt æblekagerne med (rigeligt!) flødeskum og citronskal - og sæt så tænderne i den første, skønne bid!

Læs også: Brydemysliboller med tranebær

Tip: Servér din æblekage i dekorative vin- eller champagneglas for at gøre den ekstra festlig.