Kager

Vaniljeboller med lemoncurd og brændt marengs

En klassisk blød bolle med varme krydderier og en midte af lemoncurd. Og som om det ikke var nok; cremet, brændt marengs på toppen. Dén kombination er kommet for at blive!
af Camilla Biesbjerg Markussen 23.02.2018 Foto: Betina Hastoft.

Vi må ærligt indrømme, at vi ærgrer os over, at vi ikke har stiftet bekendtskab med denne smagskombination noget før, for bollerne her er et hit, og vi tør næsten love, at de blive det samme hjemme hos dig! Vil du gerne spare lidt tid på dagen, hvor bollerne skal serveres, kan du lave lemoncurden et par dage i forvejen. Den kan holde sig på køl i 1-2 uger. Men pas på, for den er vanedannende lækker - og svær at holde sig fra. Prøv også: Kanelsnegle med mandler

Det skal du bruge til vaniljeboller med lemoncurd og brændt marengs:

12 styk Vaniljeboller:
  • 75 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g yoghurt naturel
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • ca. 600 g hvedemel
  • Mælk til pensling

Prøv også: Medaljer med mascarponecreme

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lemoncurd:
  • Skal og saft af 3 usprøjtede citroner
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 75 g smør
Brændt marengs:
  • 300 g sukker
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 150 g pasteuriserede æggehvider
  • En lille créme brûée-gasbrænder

Boliggalleri: Landsted med kreative DIY-projekter

Tip: Lav gerne lemoncurden et par dage i forvejen. Den kan holde sig på køl i 1-2 uger.

Se opskriften trin for trin i galleriet: