Svenske skorper med kardemomme

Afsindigt lækre og aromatiske

Onsdag d. 27. januar 2010 - af Caroline Hofberg. Foto: Tia Borgsmidt/Linnea Press

Ca. 30 skorper

Det skal du bruge
100 g smør
1 dl mørkt rørsukker eller almindeligt sukker
1 spsk. stødte kardemommekapsler (eller stødt kardemomme)
1 æg
1 dl piske- eller kaffefløde
5 dl sigtet speltmel eller hvedemel
1 tsk. bagepulver

Prøv også opskriften på de sprøde italienske biscotti med chokolade og kaffe

Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rør smør og sukker blødt i en foodprocessor eller i hånden. Tilsæt kardemomme, æg og fløde. Bland mel og bagepulver i en skål, og rør det i blandingen. Ælt det hele sammen til en dej.

Rul dejen ud til 3 pølser, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem lidt flade, så de er ca. 4 cm brede.

Bag dine skorper midt i ovnen ca. 10 minutter. Tag pladen ud af ovnene, og skær brødene i lange, smalle skiver på skrå - ligesom biscottikager, og læg dem tilbage på bagepladen med snitfladen opad. Bag dem yderligere 5 minutter midt i ovnen. Sluk for ovnen, åbn ovnlågen på klem, og lad de nybagte skorper stå ca. 30 minutter mere, før du tager dem ud.

Spis dine hjemmelavede skorper til morgenmad eller som eftermiddagsmåltid med smør, ost og syltetøj.

Lav din egen vidunderlige pæremarmelade. Få opskriften her