Flute med oliven og feta

Dette madbrød er perfekt til middelhavsretter, især de italienske og græske

Lørdag d. 29. august 2009 - af Anna Hedegaard/engle-blomst.com, Foto: Jakob Valling/valling.com

50 g gær
½ l lunkent vand
2 tsk. groft salt
375 g italiensk durummel
375 g hvedemel
100 g sorte oliven (uden sten)
150 g feta ost

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt. Rør durummel i og derefter hvedemel, til dejen slipper skålen. Hak olivenerne groft, og smuldr osten. Ælt begge dele ind i dejen. Stil dejen til hævning ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Slå dejen ned, og del den i 20 lige store stykker. Ælt hvert stykke, og form det til flute. Lad dem hæve 30 minutter. Bag dem ved 200º i ca. 30 minutter. Lad dem køle af på en rist.