Fuldkorns speltbrød

Langtidshævet fuldkornsspeltbrød smager skønt, pynt det med friske timiankviste inden det serveres.

Onsdag d. 12. juni 2013 - af Redaktionen. Opskrifter: Inge og Camilla Knap Bøggild. Foto: Tine Brok Hansen.

2 stk.

Fuldkornsspeltbrød - det skal du bruge

15 g gær
8 dl vand
2 dl A 38
1 tsk havsalt
1 spsk akaciehonning
2 spsk rapsolie
500 g fuldkornsspeltmel
Ca. 600 g hvedemel
Friske timiankviste

Lær mere om mel i artiklen Kvinde kend dit mel

Fuldkornsspeltbrød - sådan laver du det

Rør gæren ud i vandet, og tilsæt A38, salt, akaciehonning og olie. Fuldkornsspeltmelet røres i, og hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, til dejen er lind. Dæk skålen med en plastikpose, og sæt den i køleskabet til næste dag.

Se vores store udvalg af bagegrej i ISABELLAS-shoppen

Del dejen i 2, og sæt med en ske de 2 brød på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke slås ned. Brødene pensles med vand og sættes i en 200° varm ovn. Bag brødene i 30-40 minutter. Bank i bunden af brødene med en grydeske. Lyder det hult, er de færdige. Afkøl brødet, og pynt det med friske timiankviste ved servering.