Brød & Boller

Kardemommeboller - den originale opskrift

Vi giver dig opskriften på bløde og luftige kardemommeboller, der smager af fødselsdag og familieglæde!
af Pia Buusmann 9.02.2021 Foto: Jes Buusmann.
kardemommeboller
0 personer

Kardemommeboller

  • 1½ dl mælk
  • 40 g økologisk gær
  • 1 dl piskefløde
  • 50 g blødt smør
  • ½ tsk. salt
  • 3 tsk. kardemomme
  • 2 æg (gem 1 til pensling)
  • 450-500 g hvedemel

De fleste husker barndommens søde kardemommeboller, men det er de færreste, der ligger inde med opskriften, der smager akkurat som dengang. Derfor deler vi nu den originale opskrift på kardommeboller.

TIP: Kan du ikke lide kardemomme, kan du erstatte det med kanel.

FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL DIT NÆSTE BAGEPROJEKT MED ISABELLAS!

Sådan laver du kardemommeboller

  1. Varm mælken op til 37° (håndtemperatur), og rør gæren ud i mælken. Tilsæt fløde, smør, salt, kardemomme og 1 æg, og rør det sammen.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører, til dejen er smidig og let klistret. Dæk skålen med et rent viskestykke, og sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  3. Slå dejen ud på et meldrysset bord, og form 10 boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 30 minutter.
  4. Pisk ægget sammen, og pensl bollerne.
  5. Bag bollerne i ovnen på 225° i 12-15 minutter, til de er gyldne.

Læs også: Knækbrød med kommen og skyrdip