Kokoscreme, banan og blåbær på surdejsbrød

Denne kombination af kokos, banan og blåbær er den ultimative smagsforkælelse i form af en vegetarisk håndmad, som du kan kreere til brunch eller som et dejligt mellemåltid.

Onsdag, 15. maj 2019 - 12:59 - af Asta Just Schack.

Denne håndmad er lavet med de dejligste frugter, bær og smurt med en skøn kokoscreme. Server den til brunch i haven, eller nyd den som et grønt mellemmåltid. Det er smagen af sommer på brød!

Læs også: Groft landbrød med kerner

Det skal du bruge:

(1 pers.)

  • 2 skiver surdejsbrød
  • ½ dåse fuldfed kokosmælk (den fede del, der ligger i toppen)
  • ½ blomme
  • ½ banan
  • 1 håndfuld blåbær
  • 1 håndfuld granola

TIP: Gå efter de modne bananer, gerne dem med brune pletter. Jo modnere bananen er, jo højere sukkerindhold har den, men stort set al stivelsen forsvinder.

Sådan gør du:

  1. Sæt dåsen med kokosmælk på køl dagen før, så den fede creme lægger sig adskilt i toppen.
  2. Åben dåsen og tag med en ske det cremede lag og smør det på brødet.
  3. Skær blomme og banan ud i skiver og læg på brødet. Kom til sidst blåbærrene på og drys granolaen udover.

Svampet brød: Hjemmebagt focacciabrød med rosmarin

Opskriften er fra bogen Plantemadder, som handler om plantebaseret pålæg og de uendelige lækre smagfulde kombinationer. Om hvordan du kan skifte den klassiske leverpostej eller spegepølse ud med planter og skabe liv, farve og smag i en grad, som du aldrig havde drømt om. Spis, smag og nyd - og hent masser af inspiration i bogen til det grønne pålæg.

Læs mere om: