Pink gin med rosmarin - nem cocktail

Fejr forårsvejret med en pink og smagsperfekt cocktail med grape, gin og rosmarin. Den kræver kun få ingredienser og er lynhurtig at lave!

Tirsdag, 23. april 2019 - 9:43 - af Mari Harjula / Foto: Kirsi-Maria Savola.

Invitér dine gæster på en smuk pastelfarvet gin-drink. Den er virkelig nem at lave og kræver kun en god gin, nogle pinke grapefrugter og en hjemmelavet rosmarintonic.

Flere forårsfine drinks og cocktails: Mojito med jordbær og mynte

Det skal du bruge til pink gin med rosmarin:

(4-6 pers.)
Sirup:
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl sukker
  • Ca. ½ bundt rosmarin
Desuden:
  • 4 blodgrapefrugter
  • Isterninger
  • 4 dl gin
  • Danskvand
  • Rosmarinkviste

Prøv også: 4 opskrifter på hjemmelavet hyldeblomstsaft

Sådan laver du pink gin med rosmarin:

  1. Sirup: Hæld vand og sukker i en gryde. Bring det i kog, og opløs sukkeret under omrøring, så væsken tykner. Tilsæt rosmarin, og tag gryden af blusset. Lad siruppen trække i mindst 1 time. Fjern rosmarinen, og lad siruppen afkøle helt i køleskab.
  2. Desuden: Pres saften af blodappelsinerne. Kom isterninger i glassene, og hæld ca. ½ dl rosmarinsirup i hvert glas. Hæld blodgrapesaft og gin i, og top med danskvand. Pynt med rosmarinkviste, og servér.
TIP Du kan købe pink gin, som allerede har den eftertragtede lyserøde farve, og tilsætte almindelig grapefrugtsaft som alternativ til blodgrape, hvis du ikke kan få fat i dem. Om sommeren er drinken også skøn med friske skiver jordbær eller agurk i.
 

Læs mere om: