Bagte, henkogte og syltede figner - få Camilla Plums opskrifter

Figenopskrifter - Camilla Plum

I Camilla Plums nye bog "Høst" har hun samlet sine bedste opskrifter med årstidens skønne råvarer. Her får du en smagsprøve med opskrifterne på figner på lækre 3 måder - bagte, henkogte og syltede.

Fredag, 7. september 2018 - 10:06 - af Camilla Plum.

Sensommer og det tidlige efterår er højsæson for høst af frugt og grønt - både i de haver og marker som er dyrket plantet og dyrket med omhu, men også i den vilde natur, som flere og flere finder glæde ved at sanke i.

For Camilla Plum er høsttiden årets højdepunkt og i sin nye kogebog HØST, deler hun rundhåndet ud af nye opskrifter og opfordringer til at søge ud i naturen og samle spiselige skatte. Her får du en smagsprøve på herlighederne med 3 af Camilla Plums skønne opskrifter med figner - syltede, henkogte og bagte.

Læs også: Bagt havregrød med figner

Syltede friske figner

Det skal du bruge:

  • 2 kg friske figner
  • Sukkerlage af 1 l vand
  • 600 g rørsukker
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 spsk. skåret lakridsrod
  • 2 stjerneanis
  • 1 kanelstang
  • En tyk skive frisk ingefær
  • 2 friske laurbærblade
  • En enkelt chili
  • Tynd gul skal af 2 citroner
  • Og til sidst: saft af 2 citroner

Sådan gør du:

  1. Lad lagen koge sagte sammen i 20 minutter.
  2. Skær fignerne over på langs. Pocher fignerne i lagen lidt ad gangen.
  3. Når de ser kogte ud, kommer man dem i sylteglas skyllet i spiritus.
  4. Kog lagen ind til en tyk sirup, smag til med saften af 2 citroner, og hæld den over fignerne.

Henkogte figner

Sådan gør du:

Hvis man vil henkoge sine figner, kommes de rå figner i sylteglassene, lagen (med citron) hældes over, og de henkoger 20 minutter ved 110 °C, fra det begynder at boble i glassene. 

Spis fignerne til et stykke tør ost, til desserter, med en klat frisk gedeost eller drænet yoghurt.

Vil du i gang med at dyrke dine egne figner? Se her, hvordan du gør!

Bagte figner & figensyltetøj

Sådan gør du:

  1. Skær fignerne over på langs, læg dem tæt i et ildfast fad, drys med sukker, og læg de samme krydderier som i den syltede variant herover ned imellem dem.
  2. Bag stille ved 150 °C, til de er let karamelliserede, og der har dannet sig en sirup i bunden af fadet.
  3. Dryp med citronsaft, og spis dem til is, panna cotta, en kage eller til ost. Eller bag dem i mindre stykker, og lidt længere, til et tykt, krydret syltetøj. 
     

Camilla Plum driver Fuglebjerggaard, et økologisk landbrug på Nordsjælland, hvor hendes netbutik også holder til. Derudover sælges de gode råvarer og andet godt også i Gårdbutikken i København. Når Camilla Plum ikke er i marken og får jord under neglene, så tilbereder hun maden, så der kommer smagfulde og rustikke retter ud af det, der kan samle små og store ved bordet. Læs mere om den nye bog HØST her.

Læs mere om:

Læs også:

Kartoffelsalat med syltede rødløg