HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Annonce
Annonce
Annonce
Kager
Sveskestang med cognac
Lad sprød butterdej omkranse sødt sveskefyld med cognac, og top med knasende hasselnødder og perlesukker. Sveskestangen serveres med flødeskum og passer perfekt til kaffen!
Opskrift: Louisa Lorang. Foto: Rikke Westesen
19.10.2023
Annonce
6 personer
Ingredienser
275 g butterdej (firkantet rulle)
1 æg
2 spsk. koldt vand
50 g hasselnøddekerner
1 spsk. perlesukker
Sveskefyld
400 g svesker
2 spsk. vand
2 spsk. cognac
100 g sukker
Til servering
Flødeskum
Annonce
Sveskestang med cognac
Sveskefyld
Klip eller skær sveskerne i mindre stykker, og hæld dem i en gryde med vand, cognac og sukker. ¨
Kog blandingen i ca. 6-8 minutter, eller til sveskerne er helt bløde og møre. Rør i det løbende, så det ikke brænder fast. Lad fyldet køle let.
Stang
Tænd ovnen på 175° almindelig ovn.
Fold butterdejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Klip ca. 2 cm bredde strimler i hver side, men blot 1/3 ind, så der er plads til fyldet.
Smør sveskefyldet på med en dejskraber, og fold siderne over hinanden i et fletmønster. Sørg for, at stangen er lukket godt i begge ender.
Pisk ægget med vand, og pensl stangen grundigt. Hak hasselnødderne groft, og drys stangen med sukker og nødder.
Bag sveskestangen i den varme ovn i ca. 30 minutter, eller til den er gylden.
Servér den lun eller ved stuetemperatur med koldt, pisket flødeskum til.
Se også
Pæretærte med karamelskum
Se også
Napoleonskager med lemoncurd og blåbær
kringle
Annonce
Andre lækre opskrifter
Kager
Dejlig kanelkage med brunet smørcreme og brændte mandler
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Kager
Æble-brunsviger
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Annonce
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i december
Havetips
December i haven
Hus
Boliggalleri: Decemberhjem med traditioner
Højtider & mærkedage
10 idéer til bæredygtig julepynt
Mest læste
Konfekt
Sunde havregrynskugler med dadler
Desserter og kager
Mette Blomsterberg citronspecier
Mad til julefrokosten
Julefrokost? Her er de skønneste retter!
Småkager & Cookies
Gode råd - Sønderjyske småkager
Desserter og kager
Blomsterbergs brunkager – som mormor lavede dem
Sponsoreret indhold
Annonce