Kager

Napoleonskager med lemoncurd og blåbær

Cremede toppe af lemoncurd i flødeskum og hele blåbær på bløde butterdejsbunde. Disse napoleonskager er ikke bare lækre, de er også flotte og nemme at lave!
af Louisa Lorang. 28.02.2023 Foto: Rikke Westesen.
Napoleonskager med lemoncurd og blåbær med flormelis
8 stk

Butterdejsbunde

  • 4 plader butterdej fra frost
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker

Fyld

  • 2½ dl piskefløde
  • 100 g lemoncurd
  • ½ citron
  • 125 g blåbær
  • 1 sprøjtepose

Til servering

  • 1 dl flormelis

Sådan laver du napoleonskager med lemoncurd og blåbær

  1. Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°. Del hver butterdejsplade i 4 stykker, så du har 16 stykker i alt.
  2. Pisk ægget i en skål med en gaffel. Pensl butterdejsbundene med æg, og drys dem med sukker.
  3. Læg forsigtigt et stykke bagepapir over dem, og læg en anden bageplade på toppen, så de bliver holdt nede. Bag butterdejsbundene imellem de 2 bageplader i ovnen i 18-20 minutter.
  4. Tag den øverste bageplade af, og løft forsigtigt bagepapiret af. Bag dem i yderligere 1-2 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Afkøl bundene på en bagerist.

Fyld

  1. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend lemoncurd i flødeskummet med en dejskraber.
  2. Pres citronen, så du får ca. 1 spsk. saft. Smag flødeskummet til med citronsaft.
  3. Fyld flødeskummet i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe af flødeskum på de 8 butterdejsbunde, og lav plads til en række blåbær i midten af hver butterdejsbund.
  4. Skyl og tør blåbær, og fordel dem på række imellem flødeskumstoppene.

Servering

  1. Sigt flormelis over de resterende 8 butterdejsbunde med flormelis, og læg dem på kagerne som låg. Servér straks.