Se også
Kager
Napoleonskager med lemoncurd og blåbær
Cremede toppe af lemoncurd i flødeskum og hele blåbær på bløde butterdejsbunde. Disse napoleonskager er ikke bare lækre, de er også flotte og nemme at lave!
af Louisa Lorang.
28.02.2023
Foto: Rikke Westesen.
8 stk
Butterdejsbunde
- 4 plader butterdej fra frost
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
Fyld
- 2½ dl piskefløde
- 100 g lemoncurd
- ½ citron
- 125 g blåbær
- 1 sprøjtepose
Til servering
- 1 dl flormelis
Sådan laver du napoleonskager med lemoncurd og blåbær
- Tag de frosne butterdejsplader ud af æsken, og lad dem tø op ved stuetemperatur i 20 minutter på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 200°. Del hver butterdejsplade i 4 stykker, så du har 16 stykker i alt.
- Pisk ægget i en skål med en gaffel. Pensl butterdejsbundene med æg, og drys dem med sukker.
- Læg forsigtigt et stykke bagepapir over dem, og læg en anden bageplade på toppen, så de bliver holdt nede. Bag butterdejsbundene imellem de 2 bageplader i ovnen i 18-20 minutter.
- Tag den øverste bageplade af, og løft forsigtigt bagepapiret af. Bag dem i yderligere 1-2 minutter, eller til de er gyldne og sprøde. Afkøl bundene på en bagerist.
Fyld
- Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Vend lemoncurd i flødeskummet med en dejskraber.
- Pres citronen, så du får ca. 1 spsk. saft. Smag flødeskummet til med citronsaft.
- Fyld flødeskummet i en sprøjtepose. Sprøjt små toppe af flødeskum på de 8 butterdejsbunde, og lav plads til en række blåbær i midten af hver butterdejsbund.
- Skyl og tør blåbær, og fordel dem på række imellem flødeskumstoppene.
Servering
- Sigt flormelis over de resterende 8 butterdejsbunde med flormelis, og læg dem på kagerne som låg. Servér straks.