HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Tips & tricks
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Prøv magasinet
Kager
Bløde chokoladesnegle toppet med flormelis
Chokoladesnegle med en fyldig remonce af mørk chokolade – en klassiker, der spreder duften af hjemmebag og hygge i køkkenet
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
2.10.2025
12 stk
Gærdej
2½ dl sødmælk
25 gram gær
50 gram sukker
¼ tsk. salt
75 gram blødt smør
400 gram hvedemel
1 æg til pensling
Chokoladeremonce
50 gram mørk chokolade
70 gram smør
50 gram sukker
20 spsk. rent kakaopulver
3 spsk. sødmælk
Gærdej
Lun sødmælken til den er lillefingervarm.
Smulr gæren, og rør den ud i mælken.
Tilsæt sukker, salt, blødt smør og det meste af hvedemelet.
Ælt dejen grundigt sammen i 5-8 minutter (gerne i røremaskine)
Tilsæt resten af hvedemelet til dejen er glat og smidig.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Chokoladeremonce
Hak chokolade fint.
Smelt smør, sukker, kakao og mælk sammen i en gryde under omrøring.
Tag gryden fra varmen, og tilsæt den hakkede chokolade.
Rør rundt, til chokoladen er smeltet.
Afkøl remoncen i ca. 1 time, til den har sat sig og har en fast og smørbar konsistens.
Samling og pynt
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og rul den ud til en stor firkant.
Smør chokoladeremoncen ud på dejen i et jævnt lag, og rul dejen sammen til en roulade.
Skær rouladen i 12 lige tykke snegle.
Fordel sneglene på en bageplade med bagepapir.
Dæk sneglene til, og lad dem efterhæve ved stuetemperatur i 30 minutter.
Tænd ovnen på 210°.
Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Afkøl dem let på en bagerist, og servér dem friskbagte evt. med et drys flormelis på toppen.
Kager
Andre lækre opskrifter
Kager
Æble-brunsviger
Kager
Nemme mandelkager med hindbær og hvid chokolade
Kager
Minilagkager med kakaobunde og Baileys-skum
Kager
Saftig chokoladekage med kokostopping
ISABELLAS ANBEFALER
Mad
10 råvarer du skal spise i oktober
Havetips
Oktober i haven
Grønt
10 opskrifter med kål
Buketter & kranse
5 smukke efterårsbuketter
Mest læste
Blomster & Planter
6 planter, der kan overleve efteråret i krukker
Tilbehør
Ovnbagt hokkaido-græskar
Desserter
16 skønne æbleopskrifter
Kager
Æblekage med kanel
Kager
Æbletærte med is
Sponsoreret indhold