Annonce
Kager

Frugttærte med vaniljemascarpone

Tærten her er af fransk oprindelse og gemmer, foruden den sprødeste, søde bund, på marcipan, mascarpone og masser af lækre, søde bær. Servér den for sommergæsterne - helst udendørs med sol i ansigtet!
af Camilla Zarah Lawes3.07.2017Foto: John Bendtsen.
Annonce

Se også: Pandekagekage med røde bær

Det skal du bruge til frugttærte med vaniljemascarpone:

Bund:
  • 175 g blødt smør
  • 175 g hvedemel
  • 120 g rørsukker
  • Kornene fra ½ god vaniljestang
  • 1½ dl havregryn
Fyld:
  • 3 æg
  • 2½ dl cremefraiche, 18 %
  • 75 g rørsukker
  • 100 g marcipan, skåret i små terninger
Desuden:
  • 4 nektariner
  • 125 g hindbær
  • 100 g blåbær
  • 50 g mandelsplitter
Creme:
  • 250 g mascarpone
  • 1-2 spsk flormelis
  • Kornene fra ½ stang vanilje
  • Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron

Prøv også: Granolatærter med frugt og skyr

Sådan laver du frugttærte med vaniljemascarpone:

Bund:
  1. Kom ingredienserne i en skål, og saml dejen med hænderne. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm i diameter med løs bund.
Fyld:
  1. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Stil den på køl.
  2. Flæk nektarinerne, tag stenene ud, skær dem i tynde både.
  3. Fordel nektariner, hindbær og blåbær på tærten, og drys med mandelsplitter.
  4. Bag tærten midt i ovnen ved 175° i 30 minutter.
Creme:
  1. Rør ingredienserne til cremen sammen, og stil den i køleskabet, til tærten skal spises.
  2. Varm tærten i formen på grillen, så den er lun, men ikke rygende varm. Server med mascarponecremen til.
Tip: Tilbered tærten om morgenen, og lun den om aftenen på grillen. Rør mascarponecremen sammen, og opbevar den i køleskabet. Vi har valgt nektariner, hindbær og blåbær som fyld i tærten, men stort set alle slags bær og frugter kan bruges. Husk, at dem, der er i sæson,smager bedst! Se også: Boliginspiration - indret dig grønt
Annonce

Sponsoreret indhold

Annonce