Kager
Kager
Granolatærter med skyr og frugt
Det smager af én til, når du sætter tænderne i disse sprøde granolatærter med skyr, frisk frugt og syltetøj på toppen. Få opskriften her!
af Cecilie Fahlström
8.01.2018
Foto: Stine Christiansen.
Nyd det sunde med det søde i de mørke vintermåneder med en portion forårslækre granolatærter. De er perfekt tilbehør til eftermiddags- og aftenkaffen hele året rundt – men dufter og smager ekstra himmelsk i denne tid, hvor de lyse dage gemmer på sig lidt endnu.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Sunde cookies med nødder og havregryn
6 stk.
Det skal du bruge til dine granolatærter:
- 65 g mandelmel
- 30 g mannagryn
- 235 g havregryn
- 80 g kokossukker
- ¼ tsk. salt
- ¼ tsk. stødt kanel
- 1,2 dl kokosolie
- 85 g mandler
- 50 g pecannødder
Desuden:
- Lidt skyr
- Lidt syltetøj
- Frugt – vi har brugt citrusfrugter
Læs også: Verdens bedste blødende chokoladekage
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 165°.
- Smør 6 små tærteforme, Ø 8-10 cm, med lidt kokosolie, og stil dem til side.
- Hæld mandelmel, mannagryn, havregryn, kokossukker, salt og kanel i en skål, og rør det rundt, indtil alt er godt blandet.
- Tilsæt kokosolie, og brug bagsiden af en stor træske eller dine hænder til at arbejde kokosolien ind i blandingen.
- Hak mandler og pecannødder groft, og ælt dem ind i dejen. Fordel den i tærteformene, og tryk dejen godt ned i bunden og op ad siderne.
- Bag granolatærterne i ovnen i 12-15 minutter, og lad dem derefter køle helt af.
- Skær frugten i mindre stykker. Servér med lidt skyr, syltetøj og frugt på toppen.
Se også: Lækre luksus-træstammer