Tilbehør

Gløggekstrakt

Lav din egen gløggekstakt i år! Så bestemmer du selv, hvor meget kardemomme, kanel og stjerneanis din gløgg skal smage af. Få opskriften her!
Opskrift: Linn Grubbström. Foto: Peter Kam 2.11.2022
4 personer

Det skal du bruge

  • 5 hele nelliker
  • 5 kardemommefrø
  • 1 kanelstang
  • 2 laurbærblade
  • 5 hele peberkorn
  • 4 stjerneanis
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 cm frisk ingefær
  • 100 g rørsukker
  • 1 dl klar snaps
  • ½ dl rom

Hjemmelavet gløggekstrakt

Koger du din egen gløggekstrakt, kan du selv beslutte, hvor meget kardemomme, kanel og stjerneanis din gløgg skal smage af. Ekstrakten kan holde sig i køleskabet i op til tre uger, så måske er det en god idé at lave dobbeltportion?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du

  1. Hæld nelliker, kardemommefrø, kanelstang, laurbærblade, peberkorn og stjerneanis i en gryde.

  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Læg vanilje og vaniljestang i gryden.

  3. Skyl citronen, riv skallen og pres saften. Skræl ingefær, og skær den i skiver. Læg citronskal, -saft og ingefær i gryden.

  4. Tilsæt rørsukker, snaps og rom. Varm forsigtigt blandingen op, til den simrer. Lad den simre under låg i 10 minutter. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet. Lad blandingen trække i 24 timer.

  5. Si krydderier m.m. fra, og hæld gløggekstrakten på et rent, skoldet patentglas. Blandingen kan opbevares et rent, mørkt sted i op til 3 uger.