Forretter

Nordisk coleslaw med fennikel, æble og medister

Giv medister og coleslaw et tvist og server det som en lækker, lille forret - eller som hapser på buffetten.
af Inge Skovdal. 6.12.2021 Foto: Lena Staal, skovdalnordic.com.
Forret med medister og coleslaw

TIP: Coleslaw er hurtig at lave, især hvis du bruger et mandolinjern til at klare alt snittearbejdet.

6 personer
Tid i alt 30 min

Ingredienser

  • 400 g medister
  • 30 g smør til stegning
  • 1 lille håndfuld timian

Coleslaw

  • 1 grønt æble
  • 1 gulerod
  • ¼ hvidkål
  • ½ fennikel
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 spsk. god mayonnaise
  • 2 spsk. cremefraiche 38 %
  • Salt og peber

Sådan laver du coleslaw med medister

  1. Steg medisteren i smør og timian på en pande. Lad den hvile på et bræt, og skær den herefter ud i mindre stykker.

Coleslaw

  1. Skyl æble, gulerod, hvidkål og fennikel. Snit det hele fint, gerne på et mandolinjern.
  2. Skyl og hak persille. Rør persille sammen med mayonnaise og cremefraiche i en skål til en ensartet dressing. Smag til med salt og peber.
  3. Vend de fintsnittede råvarer i cremefraichedressingen. Fordel coleslawen i små portionsskåle, top med et stykke medister, og servér.

TIP: Lav dobbeltportion af dressingen for at få en mere cremet coleslaw.