Aftensmad

Kålpølse med hvidkål

En rigtigt mættende ret med masser af sundt tilbehør. Perfekt til at få varmen på.
af Carsten Kyster 17.10.2008 Foto: Martin Bjørn

¼ hvidkålshoved
800 g kartofler
1 lille knoldselleri
8 fed hvidløg
2 spsk. majsolie
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. kommen
1 dåse kikærter
4-6 kålpølser
½ l grøntsags- eller hønsebouillon
Salt og peber
3 spsk olivenolie

TILBEHØR:
Brød

Skær hvidkålen i store stykker på ca. 5 x 5 cm. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær dem i klodser på 3 x 3 cm. Steg hvidkål og hvidløg af i majsolie i en gryde, uden at det tager for meget farve. Tilsæt spidskommen og kommen. Lad det stege med i ca. 2 min.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kom knoldselleri, kartofler og kikærter i gryden, og vend det godt sammen. Tilsæt pølser og bouillon, og lad det simre i ca. 35 min. på svag varme, til kartoflerne er færdige. Smag retten til med salt, peber og olivenolie. Server med brød.

TIP: Retten kan også laves med karry i stedet for spidskommen og kommen. Du kan også skifte bouillonen ud med fløde for at få en mere cremet smag.