Desserter og kager

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet er en forfriskende frugtis, der kan serveres sammen med friske bær på en varm dag.
af Mikkel karstad, Foto: Lars Ranek 6.06.2011
jordbærsorbet

Opskrift på jordbærsorbet

500 g friske jordbær (frosne kan evt. også bruges)
1 liter vand
200 g rørsukker
½ vaniljestang
10 hele sorte peberkorn
fintrevet skal og saft af 2 usprøjtede citroner

Prøv også: Hindbæris, Chokoladeis, Lakridsparfait eller Hyldeblomstis

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skyl jordbærrene så lidt som muligt og brug kun vand, hvis meget snavsede. Nip de grønne haser af, halver
jordbærrene og læg dem i en gryde sammen med vand, sukker, vaniljekorn og -stang og de hele sorte peberkorn.

Riv skallen af citronen og pres saften af den. Kog det hele op og lad det koge i 3-4 min. Tag gryden af varmen og smag til med fintrevet citronskal og citronsaft. Lad jordbærlagen trække i 20 min.

Blend lagen og sigt den igennem en grovmasket sigte, så der kommer lidt af jordbærkødet med igennem. Sæt sorbetlagen i køleskabet og afkøl den helt.

Når lagen er helt kold, skal den i en ismaskine. Kør den til sorbet og opbevar den færdige sorbet i en plasticboks i fryseren. Den kan stå i 3-4 dage og holde sin gode cremede konsistens. Hvis sorbeten står længere, begynder den at danne store iskrystaller og blive hård og lidt trist at spise. Skulle det ske, kan sorbeten smeltes og fryses på ny i ismaskinen.

Det specielle ved ismaskinen er, at den rører isen rundt, mens den fryser, så der ikke dannes iskrystaller under indfrysningen. Resultatet er en blød og skøn sorbet. Hvis den samme sorbetlage bare hældes i en form og fryses, vil den blive stenhård som en kæmpe jordbæristerning.

Læs mere om jordbær og få flere lækre opskrifter med jordbær her

10 råvarer du skal spise i juni