Kød og fjerkræ

10 heftige herreretter

Lun dig på herreretter med gods i her i det kolde efterår. Her får du 10 bud på retter, der egner sig godt til den perfekte herremiddag.
af , Foto: Betina Hastoft 11.11.2014

Det kølige efterår indbyder til at lave retter, der er mere tunge og mættende. Vi skal have noget til at stå imod kulden med, og derfor kaster vi os over simreretter eller en god bøf med perfekt sovs til.

Måske skal du have en gruppe mænd på besøg eller måske er det veninderne, der skal udfordres lidt med en vaskeægte herreret. Vi har i hvert fald fundet 10 perfekte herreretter, som kan serveres til lige de gæster, du synes, fortjener lidt ekstra forkælelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SE OGSÅ: 3 nye madsteder i København

5 tips til den perfekte herreret

  • Tag en tur forbi din lokale slagter i stedet for at købe kødet i supermarkedet. Her kan du helt sikkert få den rigtige vejledning til at tilberede kødet. Når du skal lave en rigtig herreret, så skal der godt kvalitetskød til.
  • Klassiske retter fra det franske eller italienske køkken går du aldrig galt i byen med, når du skal lave en god herreret. Hvad med steak frites med en god bearnaise til? Eller måske den klassiske italienske ret 'saltimbocca', som er kalvekød med parmaskinke indkogt i vinen Marsala.
  • Lav en gourmetversion af fastfoodretter som burger eller hotdogs.
  • Vær ikke nærig med smørret, når du laver herreretter.
  • Server altid en god vin eller en luksusøl sammen med din herreret. Ellers vil der nok blive løftet et øjenbryn eller to blandt middagsgæsterne.

SE OGSÅ: Saltimbocca - den klassiske italienske ret

Nedenfor finder du 10 forskellige herreretter, som med garanti vil falde i god jord til den næste herre- eller gæstemiddag.