Aftensmad
Kød og fjerkræ
Arroz brut - Risotto møder paella
I denne ret finder du alt godt fra risotto og paella. Retten kaldes arroz brut og er en nationalspise på Mallorca.
Tekst og foto af Mikkel Bækgaard
11.05.2018
Arroz brut er en blanding mellem en risotto og paella, hvor kødstykker og grøntsager bliver kogt sammen med ris, så man får en let flydende suppe fuld af små, lækre overraskelser.
Det kan være alt fra svampe til kaninkød og ærter. Du kan dog vælge at tilsætte lige præcis det, du har lyst til, og hvis du har rester, er de oplagte at bruge i retten. Du kan også tilsætte indmad, da det passer godt sammen med den krydrede smag.
Arroz brut betyder egentlig "beskidte ris" og er nærmest en nationalret på Mallorca, hvor indholdet af retten varierer efter sæson og sted på øen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på arroz brut
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave arroz brut
- 1 tomat
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ bakke champignoner eller andre svampe
- 2 artiskokhjerter
- rester af kyllingekød, kaninkød eller svinekød
- 4 kyllingelevere eller andelevere
- olivenolie salt og friskkværnet peber
- 1 persilledusk
- 2 tsk. stødt kanel
- 400 g risottoris
- ¼ broccoli
Sådan laver du arroz brut
- Skær tomaten i grove tern.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Rens og hak svampene groft.
- Skær artiskokkerne i kvarte.
- Hak kødet og leverne groft.
- Varm lidt olie op i en tykbundet gryde.
- Krydr kødet med salt og peber, og brun det i olien.
- Tilsæt løg, hvidløg, tomater, svampe og artiskokker.
- Vask og tilsæt persilledusken.
- Rør godt rundt, og tilsæt kanel.
- Hæld vand på, til det dækker, og lad retten simre i 45 minutter.
- Tilsæt ris.
- Del broccolien i små buketter, tilsæt den, og kog i 15 minutter mere, til risene er kogte, men stadig har bid.
- Servér rygende varm med godt brød og en sjat olivenolie.